Zaměstnanci společnosti Games Workshop dostávají na bonusech přes 70 tisíc korun
Novinka zdroj: Games Workshop

Zaměstnanci společnosti Games Workshop dostávají na bonusech přes 70 tisíc korun

12. 12. 2023 14:41 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Konec roku se teď už opravdu nezadržitelně blíží, stejně jako poslední letošní výplaty. Proto se mnoho lidí jistě těší na své vánoční prémie, které jim ten konec přece jen trochu rozjasní. Nejinak tomu je u zaměstnanců společnosti Games Workshop, známé hlavně světy Warhammer a Warhammer 40,000. Jelikož se firmě v poslední době daří, mohou se její pracovníci těšit z opravdu příjemného příplatku.

Podle informací britský wargamingový gigant všem svým svěřencům rozdal bonus v hodnotě 2 500 britských liber, tedy v přepočtu zhruba 71 tisíc korun (děkujeme webu BoardGameWire). Dohromady tímto způsobem utratil za prémie téměř 170 milionů korun. Jedná se o 66% navýšení oproti minulému roku, v němž celková suma vyčleněná na bonusy jen o něco málo překročila hranici 100 milionů korun.

Za navýšení mohou především silnější příjmy za posledních šest měsíců, které oproti minulému roku povyskočily o nějakých 12 %. Řečí konkrétních čísel se bavíme o necelých 6,7 miliardách oproti 6 miliardám před rokem. Očekávaný zisk před zdaněním činí 2,68 miliard místo 2,38 miliard z minulého roku. Na druhou stranu zisk z poskytování licencí během stejného období klesl z 370 milionů na 313. Tato čísla údajně korespondují s očekáváním firmy, přesto se ceny akcií po jejich zveřejnění propadly rovnou o 10 %.

Docela zajímavé informace ohledně finanční situace zaměstnanců z průmyslu stolních her přišly i od Wizards of the Coast. Není tomu dlouho, co firma hledala kreativního spisovatele příběhových a lorových textů pro Magic: The Gathering – vhodná pozice pro každého nadšence do fantasy světa, který ovládá tvůrčí psaní, dává si záležet na každém detailu a umí dobře komunikovat. Navíc docela dobře ohodnocená.

Společnost v inzerátu uváděla, že si takový tvůrce přijde ročně na 1,75 až 3,29 milionů korun. Když si to rozpočítáte na výplaty, vychází to zhruba na 146 až 274 tisíc měsíčně, což zní pro obyvatele České republiky vyloženě pohádkově. Když si to ale převedeme do prostředí Spojených států amerických, jedná se v případě té spodní hranice v podstatě o průměrnou výši platu. Nicméně ani ten přirozeně není k zahození, jelikož inzerát už zmizel, takže se pravděpodobně našel vhodný kandidát. Tak třeba příště.

Nejnovější články