Zahrajte si legendární Dominion zdarma díky digitální adaptaci
Novinka zdroj: Temple Gates Games

Zahrajte si legendární Dominion zdarma díky digitální adaptaci

6. 2. 2024 12:45 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Karetní hra Dominion vyšla už v roce 2008 a stala se hlavním popularizátorem mechanismu deckbuilding, tedy postupného stavění balíčku v průběhu hry. Od té doby se dočkala obrovského zástupu rozšíření a nevyhnula se jí ani česká lokalizace, byť hra u nás nebyla po čas dostupná a nedávno se (alespoň částečně) vrátila.

Nyní máte nový způsob, jak se do ní ponořit a třeba ji teprve objevit. Na počítačích (platformě Steam) a mobilech s Androidem a iOS si můžete stáhnout digitální adaptaci, na které zaujme cena.

Aplikace je totiž zadarmo, což by samo o sobě nebylo tak převratné, kdyby to neplatilo i pro celou základní hru Dominion. Nemusíte tak vůbec otálet, stahujte, instalujte, projděte si případně tutoriál a pusťte se bez omezení do hraní.

Dominion: Digitální edice zdroj: Temple Gates Games

Můžete se postavit umělé inteligenci s několika úrovněmi obtížnosti, hrát s přáteli na jednom zařízení a nechybí samozřejmě online multiplayer, který může být jak v reálném čase, tak asynchronní, kdy si můžete hrát svým vlastním tempem.

Hrát můžete i napříč zařízeními, mezi nimiž se přechovává i vámi zakoupený obsah. Zatímco základní hra je zdarma, tak všechna její rozšíření už jsou zpoplatněná 140 až 300 korunami, přičemž nechybí výhodný balíček všeho.

Digitální Dominion má i několik dalších vychytávek, kterými jsou třeba denní výzvy, umělá inteligence se hraním učí, nechybí achievementy, statistiky, žebříčky a je tu režim pro lepší čitelnost na telefonech či turbo mód, který se s ničím nezdržuje.

Zkrátka a dobře velmi podařená digitální adaptace, která může skvěle posloužit jako seznámení se hrou. Ale dejte si pozor, Dominion i po tolika letech stále funguje skvěle a umí být pěkně návykový, tak se pak nedivte, že v aplikaci trávíte hodiny a kupujete jedno rozšíření za druhým, případně už spěcháte do obchodu pro fyzickou kopii…

Nejnovější články