Nová digitální adaptace série Jízdenky, prosím! se vůbec nepovedla
Novinka zdroj: Marmalade Game Studio

Nová digitální adaptace série Jízdenky, prosím! se vůbec nepovedla

20. 11. 2023 11:44 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Vláčková série Jízdenky, prosím! se těší mezi hráči i rodinami z nebývalé popularity, kterou relativně nedávno umocnila legacy varianta s podtitulem Legendy západu. Někteří současně dost možná vyhlíželi i chystanou digitální adaptaci od studia Marmalade Games, která chtěla úspěšně navázat na starší verzi od Twin Sails Interactive, jíž by kvalitativně povýšila. Jak se ale zdá, moc se jí to nepovedlo.

Což o to, nové Ticket to Ride v zásadě přináší několik zlepšení v čele s 3D grafikou a animacemi, které tvorbu tratí a získávání lístků zase o něco málo zlepšují. Současně i sólový režim, v němž se můžete postavit proti umělé inteligenci s „adaptivní“ obtížností naučené na zkušenostech reálných hráčů a milionech simulovaných zápasů, zní rozhodně příjemně, stejně jako přítomnost online multiplayeru. Tyto novinky však zatěžkává několik problémů.

Když se podíváte na Steam, zjistíte, že titul mnoho hráčů zatím neoslovil. Aktuálně zde naleznete pouhých 52 uživatelských recenzí, z nichž je pouze 44 % pozitivních. Hráči kritizují několik aspektů včetně špatného technického stavu, kvůli němuž jim titul padá.

Ticket to Ride zdroj: Marmalade Game Studio

Kromě toho se mnohým nelíbí absence několika esenciálních prvků, jako je lokální multiplayer, závěrečné podmínky pro skórování či prazvláštní uživatelské rozhraní. Rovněž se mnoha lidem nezamlouvají ani zmíněné animace, které partie dělají nepřehledné a zbytečně je prodlužují.

Fanouškům se taktéž nelíbí skutečnost, že jakmile do této verze vyjdou nová DLC, musí si je zakoupit znovu, i když je vlastní pro předchozí verzi. To se nesetkalo s příliš vřelým přijetím hlavně proto, že už nyní tvůrci nabízí season pass za zhruba 840 korun (téměř trojnásobek ceny základu), díky němuž se dostanete celkově k 10 aktuálně chystaným expanzím. Abyste navíc obsah z rozšíření mohli hrát s přáteli, musí je vlastnit všichni, nikoliv pouze hostitel.

Nedá se proto příliš divit tomu, že někteří chtěli dát přednost starší a levnější verzi, aktuálně označené jako Ticket to Ride: Classic Edition. Problém ovšem vězí v tom, že tu si od 3. října na Steamu nezakoupíte (na některých dalších platformách je stále dostupná). Též platí, že pro tuto variantu se v příštím roce vypnou multiplayerové servery.

I proto někteří fanoušci radí zamířit na stránky Board Game Areny, kde si digitální Jízdenky, prosím! lze zahrát bezplatně a dost možná dostanete lepší zážitek, než jaký aktuálně nabízí projekt studia Marmalade.

Nejnovější články