Wondrous Creatures je unikátní worker placement lákající na hromadu fantaskních zvířátek
Novinka zdroj: Bad Comet

Wondrous Creatures je unikátní worker placement lákající na hromadu fantaskních zvířátek

8. 11. 2023 13:29 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Jihokorejské studio a experti na zvířecí hry z Bad Comet po nějaké době přichází s další zajímavou deskovou hrou – Wondrous Creatures. Ta nejen že okamžitě zaujme ilustracemi od Sophie Kang, ale hlavně láká na inovativní worker placement zážitek, ve kterém narazíte na více než 100 různých karet zvířecích příšerek.

Jeden až čtyři hráči se vžijí do role zvířecího nadšence a objevitele, který vyráží na tajemný ostrov, kde se snaží skamarádit s místní fantastickou faunou, jíž vytvoří tu nejbezpečnější možnou rezervaci. Proto své postavy/dělníky vyšlou na mapu tvořenou hexovými políčky, kde interagují s ikonami a získávají karty nebo zdroje.

Jak partie pokračuje, mapa se mění a upravuje, tudíž do hry přichází třeba speciální ikony a jiné prvky. Během toho si ještě své dělníky postupně vylepšujete, čímž získáte výhodu do budoucna.

zdroj: Bad Comet

Mezitím získané karty platbou zdrojů vykládáte před sebe, kde vám přinesou další dynamické schopnosti. Ty lze kombinovat jak s pracovníky, tak třeba se získanými vejci na mapě, což odemyká mnoho možností, jak splnit podmínky jednotlivých trofejí a dobrat se k vítězství. Podrobnosti už tradičně naleznete v pravidlech.

Podobně jako u většiny dalších stolních projektů, i tento si nejdříve prochází crowdfundingovou fází. Ta je docela úspěšná, jelikož se povedlo vybrat více než osminásobek požadované částky (3,8 milionů korun místo 460 tisíc). Společnost zájemce v tomto případě láká především na nižší cenu oproti té maloobchodní, stejně jako na několik exkluzivit, hlavně v podobě dalších figurek.

Standardní edice vychází zhruba na 1 300 korun. Dražší verze za 2 000 korun k ní přihodí ještě rozšíření Gargantuan Beasts s velkými příšerami a čtyřmi dalšími kapitány, stejně jako vylepšené komponenty (dřevěné a kovové žetony). Nechybí ani několik bonusů, jako jsou další karty a lepší materiál.

K hodnotě objednávky je ještě potřeba připočíst dopravu pohybující se mezi 440 až 490 korunami a výslednou cenu ještě povýší daň. Produkce hry Wondrous Creatures začne někdy v létě příštího roku, což znamená, že krabice k zájemcům dorazí v průběhu dalšího prosince. Studio je otevřené dohodám o lokalizaci, proto se třeba časem dočkáme i české verze, například opět pod taktovkou vydavatelství Rexhry, které od tohoto týmu uvede hru Divoká Amazonie.

Nejnovější články