War Story: Occupied France je příběhová kooperačka z druhé světové od tvůrců Odhodlaných a únikovek
Novinka zdroj: Osprey Games

War Story: Occupied France je příběhová kooperačka z druhé světové od tvůrců Odhodlaných a únikovek

8. 1. 2024 9:44 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Přijde mi, že tu poměrně často píšeme o hrách „od tvůrců Odhodlaných“. Autoři této skvělé hry z druhé světové války jsou totiž nesmírně plodní a snad vše, co vzejde z jejich myslí, stojí za to. Proto nelze než zpozornět, když se objeví další hra s jejich podpisy.

V případě War Story: Occupied France se ale nebavíme o „nerozlučitelné“ dvojici, jelikož pod hrou je z dua podepsaný jen David Thompson, jehož portfolio kromě série Odhodlaní čítá i kousky jako Vzdor!, General Orders: World War II, Sniper Elite: The Board Game či Castle Itter.

War Story ale nevytváří sám. Společnost mu při vývoji dělá Dave Neale, který je podobně jako Thompson zasvěcený jednomu směru. Místo druhé světové války jsou to únikovky a detektivky – je totiž podepsaný pod sérií Echoes, Odemkni!, Sherlock Holmes Consulting Detective a Zvířátka pana Holmese.

No a když se spojí takové dvě mysli, vzejde z toho přesně taková hra. War Story: Occupied France je příběhová kooperativní detektivka odehrávající se na ploše tří znovuhratelných scénářů, během nichž budete v roli špiónů shromažďovat informace pro francouzský odboj, který čelí německému důstojníkovi Erichovi Leichenbergovi.

Thompson tu přitom není jen kvůli zasazení do válečného konfliktu, protože ve hře nebude chybět ani taktická složka s pozicováním vašich agentů na mapě. Hru si můžete zahrát až v šesti lidech stejně jako úplně sami a herní doba se pohybuje do hodiny (pravděpodobně jeden scénář, ale vydavatel Osprey Games tuto informaci nespecifikuje).

V krabičce najdete kromě pravidel a tří sešitů scénářů ještě přes 80 karet a 90 žetonů a vyjít by měla v říjnu letošního roku, takže během veletrhu Essen Spiel. Půjde rovnou do prodeje, tedy žádná crowdfundingová kampaň se nekoná.

Nejnovější články