Vyšperkovaný Food Chain Magnate vás vyjde klidně na víc než 8 tisíc korun
Novinka zdroj: Lucky Duck Games

Vyšperkovaný Food Chain Magnate vás vyjde klidně na víc než 8 tisíc korun

22. 11. 2023 15:15 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Food Chain Magnate osobně považuji za bájného jednorožce mezi deskovkami. Je to naprosto fantastická hra, o které se ale nemluví tolik, kolik by si zasloužila a je docela obtížněji lapitelná. To vše by se mělo příští rok změnit s oficiální českou lokalizací od Mindoku a Fox in the Box.

Pokud vám ale o češtinu nejde a chtěli byste si tuto legendu pořídit v o dost moderněji vypadající podobě, tak právě nastala vaše příležitost. Jen se připravte na to, že si za něco tak speciálního pěkně připlatíte.

Takzvaná speciální edice hry Food Chain Magnate odstartovala svojí dvoutýdenní pouť na Gamefoundu, kde máte možnost pořídit buď samotný základ za v přepočtu 3 900 korun, nebo základ s rozšířením The Ketchup Mechanism & Other Ideas za macatých 7 300 korun. Tato edice navíc nepůjde do prodeje, takže s rozmýšlením radši moc neváhejte.

zdroj: Lucky Duck Games

Nesmíte přitom zapomenout na poštovné ve výši 370 či 440 korun podle toho, zda půjdete jen do základu nebo i do rozšíření, no a třešničkou na dortu bude ještě 21% daň z celé částky. Jinými slovy, základ vás na Gamefoundu ve skutečnosti vyjde na 4 470 a s rozšířkem na 8 100. Uf, ještě že je tu možnost rozdělit si platbu díky splátkám rovnoměrně na tři měsíce...

Hra by se vaším směrem měla vydat příští rok v prosinci, tedy za předpokladu, že vše půjde podle plánu a tvůrci vše dobře odhadli. V době psaní článku bylo vybráno již 13,6 milionů korun a kampaň se tak mnohonásobně zaplatila. Zároveň se odemkl první bonus (odemykání není závislé na částce, prostě se každý den něco přidá), kterým je dvouvrstvá deska pořadí hráčů s vlastními figurkami.

Food Chain Magnate – Special Edition zdroj: Lucky Duck Games  

A co že je to ten Food Chain Magnate za hru, ptáte se? Ve zkratce se stáváte majiteli řetězce restaurací, které bojují o zákazníky s dalšími řetězci vlastněnými ostatními hráči. Řešíte tu jak pozici vašich restaurací na mapě, tak pozici reklam, které klidně mohou pomáhat vaší konkurenci, pokud s nimi naložíte neopatrně.

Zároveň řešíte hierarchii zaměstnanců ve svém podniku, jejich propojenost a možnosti povýšení na vyšší, výkonnější pozice. Rozšíření pak přidává spoustu nových prvků od dalších typů budov přes nové cíle, druhy jídel a reklam až po možnost hrát v šesti.

Speciální edice na Gamefoundu herně nedělá žádné změny, jde jen o vyšperkovanou edici. Nemá smysl se tu dohadovat, zda je nová verze opravdu hezčí než velmi svérázná stará. Kromě nové grafiky ale můžete počítat s mnoha figurkami jednotlivých podniků a dalších prvků, speciálními pořadači, dřevěnými žetony jídla s barevným potiskem a všeobecně mnohem kvalitnějšími komponentami.

Nejnovější články