Fantastická strategie o budování řetězce rychlého občerstvení Food Chain Magnate vyjde česky!
Novinka zdroj: Mindok

Fantastická strategie o budování řetězce rychlého občerstvení Food Chain Magnate vyjde česky!

14. 6. 2023 12:10 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Nikdy nezapomenu na svůj rozhovor s Davidem Hanáčkem, který snad už od úplného začátku svého vydavatelství Fox in the Box toužil po české verzi hry Food Chain Magnate. A kdo by se mu divil, když jde o jednu z nejlepších her na světě podle žebříčku na BoardGameGeeku?

I přes tento značný úspěch je dost dobře možné, že jste o ní nikdy neslyšeli. Byla totiž hůř dostupná a co si budeme povídat, její komponenty vypadají, jako by šlo ještě o rozpracovaný prototyp bez pořádné grafiky a ilustrací (za což může i zvolená stylizace evokující počátky fast foodů v Americe). hra přitom není ještě tak stará, když původně vyšla v roce 2015.

Ale kdo jí zkusil, ten okamžitě zjistil, o jaký se jedná klenot. Je to až neuvěřitelně propracovaná simulace provozování řetězce s rychlým občerstvením v jednom městě. Každý z hráčů vytváří svůj vlastní podnik a snaží se na trhnu trhnout co největší balík.

Ve hře si vytváříte celou firemní hierarchii zaměstnanců od šéfa (to jste vy) přes nejrůznější manažery až po jednotlivé pracanty. Řešíte lokality pro jednotlivé pobočky, jaké jídlo budete servírovat a kde občané uvidí reklamy. Food Chain Magnate je velmi kompetitivní hra, kde si s ostatními hráči jdete pořádně po krku a snažíte se je vyšachovat z trhu. Co si tak pamatuju z vlastní zkušenosti, vaše vlastní reklamní kampaň se vám může klidně vymstít a přiláká zákazníky ke konkurenci.

Pro mě osobně šlo o nezapomenutelný zážitek, po němž jsem stejně jako Hanáček ihned zatoužil po české verzi. A ta se konečně stává skutečností! Hlavně díky tomu, že se Fox in the Box dalo dohromady s vydavatelstvím Mindok, se čeští hráči mohou těšit na tento nenápadný diamant.

A co víc, vydavatelství už teď prozradila, že nezůstane jen u jedné hry a z jejich spolupráce vzejdou i další tituly, které by se jinak na trhu nemusely objevit. Není to zároveň poprvé, kdy k takové spolupráci na českém trhu dochází – již dříve Fox in the Box spolu s Rexhry přinesli hru Duchové ostrova, po které se jen zaprášilo. Čeká podobný osud i Food Chain Magnate? No, rozhodně si to zaslouží!

Nejnovější články