Vyšly nové deskovky Festival zvířátek, Město 77 a rozšíření Arnaku
Novinka zdroj: BoardBros

Vyšly nové deskovky Festival zvířátek, Město 77 a rozšíření Arnaku

22. 11. 2023 9:45 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Rok co rok si vydavatelé pokládají otázku, zda před Vánoci stihnou vydat vše potřebné. Vždy to nějaká hra odskáče a dočkáme se jí o pár měsíců později, ale teď tu máme jen samé dobré zprávy. Tak například vydavatelství BoardBros se podařilo naskladnit opravdu vše.

Už jsme vás informovali o naskladnění rozšíření Vlakem kolem světa pro Mini Express, které následovalo rozšíření Kutilové pro Naší osadu spolu s jejím dotiskem. A teď dorazil i jejich poslední letošní projekt – Festival zvířátek.

Jedná se o pokračování hry Útulná doupata, což poznáte už podle grafiky a stylu ilustrací. Herně se ale velmi liší. Festival zvířátek není worker placement a nenajdete tu kostky. Místo toho máte figurku na herním plánu, po kterém se pohybujete hraním karet zvířátek se symboly podobně jako v letošním Zaklínači.

Festival zvířátek zdroj: BoardBros

Jedná se o takzvaný hand building, tedy pořizujete si nové karty do své ruky, abyste měli větší svobodu pohybu a spouštěli nejrůznější schopnosti, sbírali zdroje, vyráběly předměty a tak podobně.

Festival zvířátek vychází v běžné edici třeba přímo u vydavatele za 1 199 korun, v kickstarterové edici s dřevěnými komponenty a dvěma rozšířeními za 1 799 korun a za 199 korun si můžete přikoupit zmíněná rozšíření k běžné edici.

Ztracený ostrov Arnak: Po stopách expedice zdroj: Mindok

Dobré zprávy hlásí i Mindok, který naskladnil velmi očekávané rozšíření Po stopách expedice pro Ztracený ostrov Arnak. Hlavní devízou krabičky je příběhová kampaň pro jednoho nebo dva hráče, ale je tu i spousta obsahu obecně rozšiřujícího hru jako další velitelé, chrámy, pomocníci, strážci či předměty. Rozšíření pořídíte za něco málo přes 600 korun.

A nakonec tu máme ještě novinku vydavatelství 4 Kavky, které zrovna před pár dny oznámilo plnohodnotnou spolupráci s Oink Games a začne tak vydávat jejich hry v kompletním překladu. To se ale ještě netýká dnešní novinky, nicméně jako doposud i zde můžete počítat s přibaleným českým návodem.

Town 77 zdroj: Oink Games

Řeč je o hře Town 77 (Město 77), v níž všichni společně stavíte město z žetonků, přičemž v řádcích ani sloupcích se nesmí opakovat jak barvy domků, tak jejich tvary. Přestože město stavíte společně, jedná se o kompetitivní hru.

Podle vydavatele je ale nejlepší v sólu, kdy by mohla zaujmout třeba hráče sudoku. Hru pořídíte za 480 korun a kromě ní vydavatel znovu naskladnil velmi populární hru Scout (Cirkus).

Nejnovější články