Vyšlo Star Wars: Unlimited – nový vyzyvatel na poli sběratelských karetních her
Novinka zdroj: Fantasy Flight Games

Vyšlo Star Wars: Unlimited – nový vyzyvatel na poli sběratelských karetních her

11. 3. 2024 14:30 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Jestli vás už nebaví neustále utrácet peníze za nekonečné množství edic v Magic: The Gathering, případně se vám příliš nezamlouvá pohádková Disney Lorcana, od minulého týdne máte další způsob, jak utrácet své peníze za sběratelské karetní hry. Po dlouhých přípravách a s vynaložením opravdu velkého množství zdrojů vydavatelství Fantasy Flight Games konečně do obchodů přineslo první edici Star Wars: Unlimited.

Jestli vám projekt doposud z nějakého záhadného důvodu unikal, jde o dynamickou duelovku, ve které se hráči s pomocí vlastních balíčků složených z minimálně 50 karet a limitem maximálně tří kopií pro jednu danou kusovku snaží zlikvidovat základnu protihráče. Toho dosáhnou hraním postav a schopností, ale také se jim k tomu bude hodit vůdce s unikátními dovednostmi. Současně boj probíhá na dvou frontách – ve vzduchu a na zemi.

Všeobecně tedy jde o docela dynamické partie, které díky rychlému střídání aktivních stran odsýpají. Současně není vyloženě komplikované do něj naskočit, nicméně mechanismů je dostatek na to, aby se mohlo vymýšlet bohaté množství různých taktik. Ostatně tohle všechno tvrdí i první recenze, které titul chválí a většinou uvádí, že se skutečně jedná o povedenou sběratelskou karetku, která odstartovala více než dobře. Takže už je pouze na tvůrcích, jestli si udrží laťku i v dalších edicích.

zdroj: Fantasy Flight Games

První sada se jmenuje Spark of Rebellion a celkově nabízí 252 karet známých i méně známých hrdinů, postav, momentů či věcí. Nechybí tu třeba Luke Skywalker, Darth Vader nebo Leia Organa. Karty jsou rozdělené na běžné, neobvyklé, vzácné a legendární a v jednotlivých balíčcích můžete nalézt i různé speciální varianty, jako jsou foilové, Hyperspace (karty s rozšířenou ilustrací) nebo Showcase (alternativní ilustrace i rámeček).

Sestavené balíčky pak půjde provětrat v nezávazném i kompetitivním hraní. U toho nezávazného dojde na různé pre-releasové události či turnaje v hernách. Kompetitivní scéna chce zase nabídnout vyložené turnaje, kde se bude bojovat o zajímavé ceny a také možnost dostat se až na Galactic Championship, tedy něco jako světový šampionát.

I když se Star Wars: Unlimited u nás oficiálně nezhostilo žádné vydavatelství, můžete si jednotlivé produkty zakoupit i v tuzemských obchodech. Jde o pre-release boxy, starter sety pro dva, jednotlivé boostery i kompletní displeje. K tomu si ještě jde sehnat různé doplňky, jako jsou krabičky, obaly nebo akrylové žetony.

Samotné Fantasy Flight Games pak počítá s dlouhodobou podporou hry, jelikož už má přichystané edice až do roku 2027. Plány jsou aktuálně takové, že ročně by měly vycházet minimálně tři sety. To znamená, že v červenci vyjde druhá edice Shadows of the Galaxy, zatímco v listopadu třetí s názvem Twillight of the Republic.

Nejnovější články