Star Wars: Unlimited vyjde v prvním čtvrtletí příštího roku. Studio už má plány na několik let
Novinka zdroj: BoardGameGeek

Star Wars: Unlimited vyjde v prvním čtvrtletí příštího roku. Studio už má plány na několik let

18. 10. 2023 14:51 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Sběratelská karetní hra Star Wars: Unlimited patří mezi nejvyhlíženější projekty poslední doby. Studio Fantasy Flight Games evidentně dost sází na ambiciózní titul, který zaútočí na peněženky všech fanoušků předaleké galaxie, a proto pravidelně přichází s novými informacemi. V září třeba představilo všechny možné varianty karet a jejich procentuální zastoupení v jednotlivých balíčcích, zatímco relativně nedávno konečně prozradilo přesné datum vydání.

První set jménem Spark of Rebellion dorazí na pulty zahraničních obchodů 8. března. Tato edice složená z celkově 252 unikátních karet představí jednotlivé systémy, stejně jako stylizaci. Pravděpodobně nejlepší možností, jak do hry proniknout, bude startovní balení složené ze dvou předpřipravených balíčků 50 karet, s nimiž se rovnou pustíte do hraní.

Jinak ale přirozeně budou v prodeji i boostery. Tvůrci se chtějí zaměřit na bezproblémovou dostupnost, aby se nestala podobná situace jako v případě Disney Lorcana. Každopádně už jméno prvního setu napovídá, že karty, respektive jejich ilustrace a schopnosti budou vycházet z období galaktické občanské války, jenž můžete znát z původní filmové trilogie, z filmu Rogue One nebo animovaného seriálu Rebelové. Zdá se však, že to je teprve začátek.

Fantasy Flight Games webu Dicebreaker už stihlo prozradit, že hra opravdu dostojí svému jménu a na kartách se mohou objevit reálie, postavy, stroje i věci napříč celým oficiálním moderním kánonem. Ten v sobě zahrnuje všechny aktuální filmy a seriály, několik komiksů, románů, dokonce i videohry, včetně série Star Wars Jedi s Calem Kestisem. Nicméně na to si pravděpodobně hráči musí počkat minimálně do roku 2025.

Star Wars: Unlimited – Spark of Rebellion zdroj: Fantasy Flight Games

Zástupce společnosti Davide Bonati prozradil, že na galaktickou občanskou válku se zaměří i druhý a třetí set. Druhý se jmenuje Shadows of the Galaxy a vyjde v červenci 2024, zatímco následující Twilligh of the Republic v listopadu 2024. Tímto odstartují plány na vydávání alespoň tří setů ročně, kde právě v těch dalších by společnost chtěla prozkoumat další kouty, období a události.

Tým zkrátka chce být flexibilní a využít veškeré bohaté možnosti, které v tomto univerzu mají. Ostatně k tomu uzpůsobil i ilustrace, které svou komiksovou stylizací mají plynule sjednotit všechny případné zdroje inspirace a v budoucnu současně přijít s vlastními unikátními nápady.

Společnost tedy projektu evidentně opravdu věří. Ostatně svědčí o tom i skutečnost, že přímo pro něj vytvořila doposud největší tým (složený ze tří celků) své historie, jež se zaměřuje pouze na jednu hru. Navíc je opravdu čilý, jelikož relativně nedávno už dokončil práce na šestém setu a vrhá se na sedmý, zatímco postupně se už tvoří koncepty pro osmý a devátý (opět děkujeme webu Dicebreaker). Jestliže si to přepočteme na časová období, znamená to, že společnost má se hrou plány minimálně do roku 2027.

Tento přístup má všem „nevěřícím Tomášům“ po zrušeném obdobném Star Wars: Destiny ukázat jejich odhodlání pro dlouholetou podporu a poučení z předchozích chyb. Takové velké vytížení však neznamená, že by firma přestala vydávat ostatní projekty, do nichž se řadí třeba živoucí karetní hra Arkham Horror nebo Pán Prstenů. S těmi i nadále počítá.

Plány jsou to rozhodně ambiciózní. Pro jejich provedení se nicméně musí splnit jedna zásadní podmínka – Star Wars: Unlimited musí uspět. Přece jen scéna sběratelských karetních her je docela nekompromisní a mnoho projektů na ní pohořelo. Když se ale podíváme na raketový a nekompromisní úspěch již zmíněného Disney Lorcana, hlad po nich rozhodně stále je.

Nejnovější články