Vyšla nová hra tvůrce Duna: Impérium a Břink! – Wild Tiled West
Novinka zdroj: Dire Wolf

Vyšla nová hra tvůrce Duna: Impérium a Břink! – Wild Tiled West

21. 8. 2023 8:42 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Studio Dire Wolf je známé především ze čtyř důvodů. Prvním je úspěšná digitální karetní hra Eternal, druhým série deskovek Břink!, třetím série deskovek Duna: Impérium a čtvrtým digitalizace nejrůznějších deskovek. Toto studio nyní vydalo svou další hru Wild Tiled West designéra Paula Dennena, který stojí i za předešlou produkcí studia.

Hra Wild Tiled West je určená až pěti soupeřivým hráčům, přičemž nechybí sólo mód. Hráčům by mělo být alespoň 13 let a na jednu partii si musí vymezit 45 až 90 minut. Z herního hlediska jde o mix tří populárních směrů – téma Divokého západu, přítomnost zvířátek v oblecích místo lidí a práce s tetrisovými dílky.

Každý hráč se během partie pokusí z nadraftovaných dílků vybudovat to nejlepší město, které odolá nájezdům banditů. Kromě toho se pokoušíte co nejvíc vylepšovat svůj důl, abyste těžili ještě víc zlata a přilákali parťáky se speciálními podmínkami bodování.

zdroj: Dire Wolf

Ve hře přichází ke slovu kostky, které diktují, z jakých sloupečků si můžete brát tetrisové dílky a co by to bylo za Divoký západ bez pokerových karet, kdy se v tomto případě snažíte dělat sety es na svých dílcích.

Kompletní pravidla jsou samozřejmě o něco složitější, takže si je v případě zájmu přečtěte zde. Hra Wild Tiled West již vyšla, ale zatím je dostupná pravděpodobně jen v zahraničí, kde se prodává v přepočtu za 1 435 korun.

Nejnovější články