Vyrobte si vlastní pálenku v nově naskladněné hře Palírna
Novinka zdroj: Rexhry

Vyrobte si vlastní pálenku v nově naskladněné hře Palírna

23. 2. 2023 14:38 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Obyvatelům České republiky rozhodně alkohol není cizí. Zatímco lidé z Čech holdují dobře nachmelenému zlatému moku, tak Moraváci nedají dopustit na dobré vínečko či pálenku. Proto je naprosto jasné, že se aktuálně naskladněná novinka společnosti Rexhry, nazvaná jednoduše Palírna, na našem trhu rozhodně neztratí.

Jedná se o stolní prvotinu autora jménem Dave Beck, která se těší všeobecně pozitivnímu přijetí. Ve svém jádru jde o strategický zážitek, který potěší příznivce budování, ale také ekonomy, kteří dobře využívají své suroviny. V praxi to znamená, že se 1 až 5 hráčů převtělí do kůží majitelů palíren, kdy se výrobou různě kvalitních destilátů pokusí na poli sedmi kol stát mistrem ve svém oboru.

Cesta k tomuto cíli je vydlážděná různými aktivitami i volbami. To znamená, že kromě pálení podle různých receptů taktéž dojde na plnění všelijakých výzev. Chybět ale nesmí ani důkladná rozvaha nad tím, jaká vylepšení vaší palírny se vám reálně vyplatí, případně jaké suroviny nakupovat. Finanční stránka věci se tedy stane důležitou stránkou celého zážitku.

Tvorba kvalitního alkoholu stojí drahocenný čas i peníze, což znamená, že na návratnost si musíte nějakou dobu počkat. Pokud ale budete potřebovat rychle peníze, třeba na najmutí pracovníků, tak výroba laciného alkoholu může být cestou. Celý zážitek tedy nabízí chytrou kombinaci jednotlivých mechanismů, díky nimž je postaráno i o velkou dávku znovuhratelnosti. Další devízou taktéž je příjemné vizuální zpracování Erika Evensena.

Doporučená cena Palírny je 2 099 korun. Ve většině případů ji jste ale schopní pořídit levněji, a to do dvou tisíc. U vybraných prodejců navíc stále můžete získat balíček 8 promokaret. Jestli si před koupí chcete podrobněji nastudovat pravidla, tak je naleznete na zdejší kartě hry.

Nejnovější články