Svět divů dostane kampaňové rozšíření Pohodlí & úpadek
Novinka zdroj: Tlama Games

Svět divů dostane kampaňové rozšíření Pohodlí & úpadek

20. 2. 2023 10:30 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Je tady pondělí, což v našem českém rybníčku znamená nové oznámení od vydavatelství TLAMA games (prý má v zásobě ještě 25 neoznámených her, takže máme s pondělky na půl roku vystaráno…). Tentokrát se dozvídáme o české verzi velkého rozšíření pro hru Svět divů, které ponese název Pohodlí & úpadek.

V tomto rozšíření na vás čeká – jak je dnes v kurzu – obsáhlá kampaň ve stylu legacy, kde se sice neničí žádné herní komponenty, ale základní deskovka se hraním rozšíření trvale obohacuje o nové prvky. V rozšíření na vás čeká šest scénářů, z nichž pět odehrajete jako jednu souvislou kampaň.

Každý hráč si na základě svých úspěchů a přešlapů z každého scénáře něco odnese, nějak se vylepší a postupně tak buduje odkaz sebe sama. Vyhraje nakonec ale jen jeden – ten, který porazí všechny ostatní v závěrečném scénáři.

Scénáře jsou rozdělené do obálek, které před prvním hraním otevíráte a necháváte se pohlcovat jejich příběhy, speciálními pravidly a novými kartami. A právě nové karty vám po odehrání kampaně zůstanou i pro běžné hraní hry Svět divů. Kampaň lze navíc odehrát i vícekrát a myslelo se i na sólisty.

Rozšíření Pohodlí & úpadek bylo původně dostupné jen podporovatelům crowdfundingové kampaně, ale tvůrci se naštěstí uráčili uvolnit ho i dalším zájemcům. Díky Tlamě ho můžete mít v češtině již v dubnu. V rámci předobjednávky vás vyjde na 759 korun, poté bude stát doporučených 949 korun.

Nejnovější články