Vynikající rogue-lite Dead Cells zkusí ohromit kooperativní deskovkou
Novinka zdroj: Le Scorpion Masqué

Vynikající rogue-lite Dead Cells zkusí ohromit kooperativní deskovkou

17. 5. 2023 9:52 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Studio Motion Twin přineslo v roce 2018 naprosto vynikající akční plošinovku Dead Cells odkazující se ke starým metroidvaniím, která si získala srdce mnoha hráčů i díky následujícímu servisu ze strany vývojářů, kteří hru neúnavně vylepšují pomocí updatů.

Jak už dnes bývá poměrně zvykem, populární videohry dříve či později dostanou svou stolní adaptaci a na tuhle konkrétní jsme čekali skoro pět let. Respektive teprve jsme se dočkali spuštění kickstarterové kampaně deskovky Dead Cells: The Rogue-Lite Board Game, hra samotná dorazí podporovatelům o něco později.

Za hrou stojí tvůrčí spolek Kaedama tvořený zkušenými designéry Antoine Bauza, Corentin Lebrat, Ludovic Maublanc a Théo Rivière, přičemž o vydání se postará studio Le Scorpion Masqué. Tvůrci se rozhodli jít cestou kooperativního zážitku až pro čtyři hráče, přičemž nechybí možnost zahrát si jen v jednom. Zároveň nepůjde o celovečerák, protože jednu partii máte odehrát do 45 minut.

Pokud jste hráli předlohu, pak víte, že hrajete za takzvaného „Sťatého“. Jediného možného Sťatého. Ale v deskovce budou na výběr čtyři, pro každého hráče jeden, přičemž se liší svými schopnostmi – jeden se pyšní jedovatými útoky, druhý se specializuje na útoky na dálku, třetí svůj tým ochrání štíty a čtvrtý své nepřátele spaluje.

zdroj: Le Scorpion Masqué

S těmito bojovníky budete procházet proměnlivým prostředím, které můžete znát z předlohy, kde dojde na četné souboje, nevyhnete se vlastní smrti a aby se neopakovala příliš často, budete se zlepšovat s pomocí mutací. Více se dočtete v samotné kampani, v pravidlech hry a nechybí ani možnost vyzkoušet si ji digitálně v Tabletopii.

Pokud hře nedokážete odolat, musíte jí mít, a to hned teď skrze Kickstarter a nechcete si třeba počkat, zda někdo neoznámí českou lokalizaci, pak máte na výběr z pouhých dvou verzí. Za poměrně přívětivých 1 400 korun je standardní edice hry obsahující stovky karet, herní desky, kartonové žetonky a základní dodatky, které se budou odhalovat den co den (dodatečné cíle nejsou závislé na vybrané sumě).

Za 1 850 korun si pak můžete pořídit sběratelskou edici, která navíc obsahuje velkou figurku vašich hrdinů, kovový žeton začínajícího hráče, dvouvrstvé desky hráčů, 15 papírových krabiček na roztřídění karet, akrylové žetonky místo kartonových a vedle denních bonusů i denní exkluzivní bonusy.

Ke hře si ještě můžete přikoupit za 1 630 korun 20 centimetrů vysokou, nabarvenou plastovou figurku hlavního hrdiny, která nemá žádný herní účel, hodí se tak akorát do poličky na výstavku. A za 330 korun jsou k dispozici obaly na všechny karty.

Poštovné činí 330 až 480 korun v závislosti na edici a případné figurce navíc a z celkové částky budete muset ještě zaplatit daň. Kampaň je v tuto chvíli již na 10násobku požadované částky s vybranými téměř 7 miliony korun a skončí již za 15 dní.

Studio předpokládá, že by hra Dead Cells: The Rogue-Lite Board Game měla dorazit ke svým podporovatelům v září roku 2024.

Nejnovější články