Vynikající Barcelona má na cestě první velké rozšíření Passeig de Gràcia
Novinka zdroj: Board&Dice

Vynikající Barcelona má na cestě první velké rozšíření Passeig de Gràcia

22. 2. 2024 11:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Loňská novinka studia Board&Dice zvaná Barcelona na své české uvedení od Albi po několika odkladech stále čeká a aktuálně se počítá se 4. dubnem. V redakci ji už nějakou dobu hrajeme a je to definitivně kousek, který stojí za to mít v hledáčku, pokud si libujete ve složitějších strategických hrách s možností řetězit akce do velmi příjemných kombinací.

Ale protože původní tvůrci nelení a hra zjevně zažívá v zahraniční úspěch, můžeme se – minimálně tedy v anglickém jazyce – začít těšit na první velké rozšíření Passeig de Gràcia, které své jméno dostalo po nejluxusnější ulici v Barceloně (tedy taková pražská Pařížská…).

Tato ulice je nová, na pohled docela veliká deska, s níž si Barcelona na stole pravděpodobně vyžádá už opravdu hodně místa. Na pořádné představení si ještě musíme počkat, ale ze zadní obálky, kterou najdete v galerii výše, se už teď dá leccos vyčíst.

Barcelona: Passeig de Gràcia zdroj: Board&Dice

Po této desce se budou procházet chodci představovaní očíslovanými kostkami, kteří vás budou odměňovat na základě své radosti (že by hodnota kostky?) při procházení se ulicí. Vypadá to, že v ulici budeme sami stavět nové budovy pro jejich obdivování.

Zároveň je tu nová speciální deska s typickými herními odměnami (mince, látky, body, postup na Cerdàově stupnici) na šestiúhelníkových polích a poblíž jsou vidět šestiúhelníkové dílky kostkové dlažby, což by naznačovalo obdobné překrývání polí jako v základní hře.

Ostatně rozšíření zjevně přidá novou desku pro klasické dlaždice s novými odměnami, stejně jako nové destičky veřejných budov, Cerdàova bodování, modernismu, akcí a chrámu Sagrada Família.

Rozšíření Barcelona: Passeig de Gràcia tedy nevypadá na žádného drobka, hru poctivě obohatí a zjevně nás z ní bude ještě o něco víc bolet hlava. Samozřejmostí jsou i dodatečná pravidla pro sólo hru. V tuto chvíli se ale bohužel nedozvídáme, kdy se rozšíření dočkáme.

Nejnovější články