Vydavatelství Jasco Games se mění na UVS Games a s ním i karetní duelovka UniVersus
Novinka zdroj: UniVersus

Vydavatelství Jasco Games se mění na UVS Games a s ním i karetní duelovka UniVersus

2. 8. 2023 8:21 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Společnost Jasco Games v minulém týdnu odstartovala svou novou velkou kapitolu, jelikož dokončila transformaci na novou značku – od této chvíle bude známá jako UVS Games. Nový název má údajně lépe reflektovat image společnosti, kdy ostatně i fanoušci zkratku „UVS“ nějakou dobu běžně používají. Současně s touto změnou se tvůrci také rozhodli přinést výrazné novinky do své sběratelské karetní hry UniVersus.

Jestli vám její existence dosud unikala, tak vězte, že na trhu je dostupná už od roku 2006. Jejím základem jsou souboje jeden na jednoho, v nichž hráči využívají vlastních sestavených balíčků karet s licencí všemožných známých značek, především tedy z anime a bojových videoher. Jednotlivé sety jsou vzájemně kompatibilní, tudíž je lze dle libovůle míchat.

Díky novému brandu společnosti se tvůrci rozhodli, že promění i rub jednotlivých karet, který podle jejich tvrzení lépe zachycuje onen hlavní střet mezi dvěma soupeřícími stranami. Také se trochu pozmění podoba jednotlivých karet, respektive hlavně popisky, jež budou více „zapuštěné“ do vizuálu.

Nejde pouze o vizuální novinky, ale i přidání dalších značek a nových karet do výčtu. Jmenovitě tvůrci zmiňují známé značky jako Cowboy Bebop, Trigun Stampede a My Hero Academia.

První dva dorazí v rámci tzv. Challenger série. Jedná se o speciální balení, které v sobě obsáhne dvě nové hlavní postavy (Spike a Faye z Cowboy Bebop, Vash the Stampede a Nicholas D. Wolfwood z Trigun Stampede), předpřipravený balíček karet vhodný pro běžné hraní a speciální sběratelský booster, v němž se nachází šest foilových prémiových karet.

Třetí set ponese jméno My Hero Academia: Jet Burn. Jeho vydání je mířené na Vánoce tohoto roku a do hry přinese oblíbené postavy z této mangy/anime. Půjde o vůbec první nový set, jenž dorazí s představenými změnami. Tým je plný nadšení a věří, že zmíněné změny jsou pouhým začátkem dalších roků podpory, během kterých se hráči dočkají zástupu dodatečných setů, značek a karet.

Nejnovější články