Studio stojící za Velkoměstem či Kostnicí chystá kapesní trilogii Converge pro dva hráče
Novinka zdroj: BoardGameGeek

Studio stojící za Velkoměstem či Kostnicí chystá kapesní trilogii Converge pro dva hráče

27. 7. 2023 16:48 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

I když existují různé přepravky a tašky, do kterých si pohodlně vložíte i tu největší stolní hru a převezete ji někam ke kamarádovi či na chatu, občas na to jednoduše není prostor ani čas. Ostatně si to uvědomuje i vydavatelství Button Shy, které se specializuje na rozměrově malé hry, které se vejdou klidně i do peněženky. Jedná se o stylovou zábavu, která se relativně brzy rozšíří o novou sérii Converge.

Jejím autorem je Peter C. Hayward (Village Pillage, That Time You Killed Me), zatímco ilustrace vytvořil Steven De Waele. V zásadě se jedná o trojici samostatných her, které jsou složené z pouhých 18 karet, respektive ze 3 setů po 6 kartách. Všechny se odehrávají na planetě Malvios, která kvůli pohasínajícím sluncím umírá. Přeživší se proto za pomoci expertů v různých oborech snaží najít možnosti, jak zachovat svou existenci.

Converge: Catalysts of Change tak naleznete archiváře, mechaniky a alchymisty; Converge: Sparks of Hope skrývá ochránce, léčitele a kopáče; zatímco Converge: Engines of Progress nabízí astronomy, obchodníky a průzkumníky. Do hraní se můžete pustit s takto rozloženými sety, případně lze dohromady smíchat jakékoliv tři napříč všemi hrami.

Converge zdroj: Button Shy

Vždy ale platí, že se utkají dva hráči, kteří v každém kole z ruky zahrají jednu kartu. Tímto krokem se snaží složit lepší tým, splnit nastavené cíle a získat větší počet hvězdiček, tedy vítězných bodů. tento velice jednoduchý princip si téměř okamžitě osvojí každý. Ostatně rovnou si ho můžete vyzkoušet z volně dostupné print-and-play ukázky.

Kdyby vás to zaujalo, plná print-and-play verze všech tří her dohromady vás vyjde v rámci aktuální kickstarterové kampaně na krásných 110 korun. Jedna fyzická hra zde stojí 260 korun, kdy k ní rovnou dostanete zdarma rozšíření Aspects of Vision přidávající sólový režim. Kompletní balení všech tří her stojí 630 korun.

Doprava činí 350 korun za jednu, dvě či tři hry, zatímco při koupi čtyř a víc her zaplatíte 560 korun, takže se vyplatí přizvat kamarády. Z celkové částky ale ještě uhradíte daň. Projektu už se povedlo vybrat více než 550 000 korun, přitom cílem bylo pouhých 43 tisíc. Vydavatelství ale volí přímočarý přístup, takže nenabízí žádné bonusové cíle a odměny.

Nejnovější články