Vydavatelství Cryptozoic chystá další várku karetních dobrodružství ze světa DC Comics
Novinka zdroj: Cryptozoic

Vydavatelství Cryptozoic chystá další várku karetních dobrodružství ze světa DC Comics

30. 6. 2023 16:43 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Karetní hra DC Comics Deck-Building Game od společnosti Cryptozoic v minulém roce oslavila své 10. výročí velkou kampaní, která dala vzniknout slušné porci novinek, do kterých se příznivci temnějších pláštěnek mohli vydat. A jelikož se tato kampaň setkala s úspěchem, tak se tvůrci vrací s dalšími novinkami, které je možné opět získat na Kickstarteru.

O hlavní atrakci se tentokrát stará velká, samostatně hratelná krabice Justice League Dark, která do tradiční verze hry přináší především velkou porci magie. Jak samotný název napovídá, tematicky se balíček zaměří na alternativní superhrdinský tým, ve kterém nechybí fanoušky oblíbený notorický kuřák John Constantine, Zatanna, Doctor Fate a Wonder Woman.

S těmito hrdiny se 2 až 4 hráči pustí do zápolení, ve kterých generují sílu, jež funguje jako zdroj pro hraní karet. S těmito kartami pak bojují proti bezpráví, poráží zlotřilce a získávají vítězné body. Justice League Dark do hry přinese i několik herních novinek.

Nově například půjde karty zapečetit. Taková karta se nezapočítává do vašeho balíčku, ale přiřadí se do vaší skórovací hromádky, čímž dostanete ještě více bodů. Některé karty při zapečetění navíc přináší ještě dodatečné bonusy. Dále do hry dorazí karty slabostí, které na konci hry znamenají -1 vítězný bod, pokud se jich nedokážete včas zbavit. Zajímavé je také nové klíčové slovíčko „Transform“, díky němuž se karta mohou změnit do jiné.

zdroj: Cryptozoic

Další velkou novinkou je už čtvrtý balíček ze série Rivals. Tato série se zaměřuje především na ikonické souboje dvou postav, tudíž je určená pouze pro dva hráče. V aktuální kampani je to duel Shazama! s Black Adamem, což jsou dva ikoničtí soupeři, kteří se kvůli egu Dwaynea „The Rocka“ Johnsona na filmových plátnech nestřetli.

Hráči se zde svého soka snaží porazit třikrát, kdy po každé porážce dostane prohrávající strana novou, a hlavně silnější kartu postavy, takže se duel postupně stává komplikovanější. Jinak jsou ale pravidla velice podobná standardnímu hraní: Rekrutujete hrdiny a padouchy za pomoci různého vybavení a speciálních schopností.

Na své si přijdou i příznivci varianty Rebirth, která se zaměřuje na kooperativní hraní, plnění scénářů a karetní titul obohacuje o kartonové figurky, se kterými se pohybujete na hrací ploše. Pro tento režim lze v kampani získat dva nové menší balíčky, z nichž každý přidává dva hrdiny a jeden scénář.

DC Deck-Building Game: Justice League Dark zdroj: Cryptozoic

V prvním se skrývá Green Arrow a Black Canary, zatímco ve druhém narazíte na Vixen a Atoma. Abyste ale tato nová dobrodružství mohli hrát, potřebujete vlastnit základní verzi Rebirth. Mezi další nová menší rozšíření pak ještě patří Legion of Doom, které do tradiční verze hry přinese celkově 13 superpadouchů z klasického kresleného seriálu Challenge of the Super Friends TV.

O něco větší je balík Crossover Crisis pro kooperativní i běžné hraní, který přidává další verze superhrdinů z Justice Society of America, Impossible verze superpadouchů a několik nových Crisis karet. Zároveň se v něm skrývá režim Golden Age Crisis, s nímž do hry přichází dodatečné výzvy na základě počtu poražených superpadouchů.

Novinek rozhodně není málo, kdy se k tomu přidávají ještě různé herní podložky. Justice League Dark (vybírat můžete ze dvou variant vzhledu krabičky) a nový Rivals balíček získáte v kampani za zhruba 1 650 korun. Pokud ještě chcete jednu z herních podložek a k tomu menší Crossover balíček, jež bude odhalený teprve za několik dní, bude vás to stát už 2 620 korun.

Za 3 600 korun získáte to samé obohacené o Crossover Crisis a oba nové menší balíčky pro Rebirth. Komplet se vším všudy, tedy včetně Legions of Doom expanze, stojí už 4 360 korun. S každou úrovní se navíc pojí odemknuté bonusové cíle, většinou tvořené dodatečnými promo kartami.

Na základě toho, jakou z úrovní se rozhodnete pořídit, vás doprava může vyjít od 720 do 1 380 korun, k čemuž připočítáte ještě VAT. Pokud vás ale cena neodrazuje, příchod novinek je možný očekávat někdy v dubnu 2024. Kampani se za první dva dny podařilo vybrat téměř trojnásobek požadované částky, ted lehce přes 6 milionů korun.

Nejnovější články