Vychází kooperativní rodinná hra Robin Hood s unikátním herním plánem
Novinka zdroj: Albi

Vychází kooperativní rodinná hra Robin Hood s unikátním herním plánem

15. 8. 2023 16:30 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Vydavatelství Albi konečně naskladnilo očekávanou kooperativní hru Robin Hood a jeho dobrodružství, která už se po dva roky hřeje v anglicky, německy a jinak cize mluvících rodinách.

Jak už název napovídá, jedná se o příběhovou hru ze známého světa dobrotivého zbojníka, kterému sekundují postavy Malý John, Panna Mariana a Will Scarlet. Ti se společně postaví šerifovi z Nottinghamu na více než 200 stranách knihy příběhů.

Tím ale přednosti této hry od Michaela Menzela, autora legendárního Andoru, nekončí. Svět hry je zastoupený herním plánem, na kterém byste políčka pro pohyb postavou hledali marně. Pohyb je tu totiž svobodný, podobný tomu z válečných figurkových her.

Místo různých měřidel tu máte pět svých figurek. Dvě z nich jsou statické a tři v pohybu (dvě krátké a jedna dlouhá). Když se chcete pohnout, přidáte ke své statické figurce jednu, dvě nebo klidně všechny tři běžící figurky, s nimiž můžete libovolně zatáčet a pohyb zakončíte svou druhou statickou figurkou znázorňující, kam lukami a lesy doběhnete.

Že vám to ještě nestačí? Není problém. Tím asi největším lákadlem je samotný herní plán, který je plný tajemství. A teď nemyslím jen nějaké trapné natištěné odkazy do knihy příběhů, ale deska je posetá zaslepenými okýnky, která postupně otevíráte jako adventní kalendář a odhalujete jejich tajemství.

Tak na co ještě čekáte? Robin Hood si se šerifem sám neporadí, tak vyrazte do obchodu a pusťte se v rodinném či přátelském kruhu do čtení příběhů, rozhodování o vašich dalších krocích a žasnutí nad odhalováním tajemna.

Nejnovější články