Na sklady dorazil Detektiv a Books of Time. Vrátí se Wizard a Komu zvoní tramvaj
Novinka zdroj: Tlama Games

Na sklady dorazil Detektiv a Books of Time. Vrátí se Wizard a Komu zvoní tramvaj

14. 8. 2023 10:46 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Je takovou menší tradicí, že se pondělí nese v duchu shrnutí několika oznámení, které přináší vydavatelství z českého trhu. A jelikož právě čtete tento článek, nouze o novinky nebyla ani tentokrát – dostali jsme oznámení dvou zajímavých projektů a další dva dorazily na sklad.

Books of Time

Books of Time zdroj: Tlama Games

Začněme tím, co si v obchodech už můžete zakoupit. První z nich přináší TLAMA games, které naskladnilo zajímavou exkurzi do historie v Books of Time. Ve své podstatě jde o unikátní deckbuilding, v němž karty vkládáte do jedné ze tří knih dějin, čímž přidáváte potřebné schopnosti a vytváříte jedinečné karetní tablo, jež vám v ideálním případě nabídne chytré kombinace akcí. Když se vám to podaří, získáte potřebné body k vítězství.

Do hraní se v tomto případě mohou pustit sólisté i skupiny až 4 lidí. Všeobecně by partie neměla trvat déle než hodinu, zatímco cena nepřekročí 1 249 korun. Herní materiál je jazykově nezávislý a v krabici naleznete česká i anglická pravidla.

Detektiv: Město andělů

Detektiv: Město andělů zdroj: Vlastní foto autora

Druhý nedávno naskladněný titul pochází od Fox in the Box. Detektiv: Město andělů chytrým způsobem zachycuje práci detektivů na oddělení vražd v Los Angeles, tedy něco jako deskové L.A. Noire. Hráči se snaží vyřešit jednotlivé zapeklité případy, kdy se u toho nebojí ušpinit či sáhnout k hraničním způsobům.

Zajímavý twist do hry přináší role Loutkáře, jíž se chopí jeden z hráčů. Jeho úkolem je řídit celou hru, pomáhat detektivům, i je svést na scestí. Pokud jste se tedy někdy chtěli podívat do L.A. 40. let minulého století, pravděpodobně najdete jen málo lepších možností. Vyšetřování si užije 1 až 5 hráčů a zakoupíte ho za cenu pohybující se pod 2 700 korun.

Wizard

Wizard zdroj: Rexhry

A nyní k novým oznámením. Respektive to první je spíš staronové. Vydavatelství Rexhry se rozhodlo vrátit do historie a na český trh opět přinést stařičkou karetní štychovku Wizard. Není to poprvé, kdy u nás tato hra vyšla, ale je to už dávno, trh se za tu dobu proměnil, objevili se noví fanoušci, a proto se třeba titul s řádnou podporou na trhu neztratí.

Jeho pravidla jsou přímočará. Hráči se snaží odhadnout, kolik štychů vynesením nejvyšší karty v kole získají. Podle toho, jestli se jim to povede či nikoli, získají nebo ztratí určitý počet bodů. Kol se hraje 10 až 20 podle počtu hráčů. Nicméně vždy platí, že první kolo hráči hrají pouze s jednou kartou, takže je ve hře jediný štych. Možnosti se s každým kolem rozšiřují, protože vždy přibude každému jedna karta. Prosté, svižné a bez data vydání.

Komu zvoní tramvaj – Mládeži nepřístupno

Komu zvoní tramvaj – Mládeži nepřístupno zdroj: Mindok

Stejně tak svižná je i večírková záležitost Komu zvoní tramvaj, v níž s kamarády řešíte morální dilemata a určujete, koho přejede vraždící tramvaj. Už základ dokázal počechrat mysl nejednoho slabšího kusu, ale zjevně to byl pouze slabý čajíček.

Mindok se totiž rozhodl, že přinese na trh rozšíření Mládeži nepřístupno, jež dodává další, ještě svéráznější karty, na nichž nechybí sprostá slova, explicitnost i sex. Pro fanoušky značka ideál. Jen se zatím přesně neví, kdy se přídavek na pultech obchodů objeví.

Nejnovější články