Vychází fyzická verze kostkového Orlogu z Assassin's Creed Valhalla. Chystané Mezi řádky je zase knižní obdobou Dixitu
Novinka zdroj: Blackfire

Vychází fyzická verze kostkového Orlogu z Assassin's Creed Valhalla. Chystané Mezi řádky je zase knižní obdobou Dixitu

7. 8. 2023 11:40 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Propršený víkend za námi, takže je čas na další porci novinek od českých společností. Tento článek se zaměří čistě na vydavatelství Blackfire, které bylo v minulém týdnu plodné. Nejenže naskladnilo dvě novinky, ale rovnou do tisku poslalo jeden velice zajímavý titul.

Oním titulem je kooperativní hra Nouvelles ContRées, která v češtině ponese název Mezi řádky. Hra už od svého zahraničního uvedení v roce 2021 stihla vyvolat pozitivní ohlasy a byla nominovaná na ceny As d’Or a Tric Trac. Důvodem těchto ohlasů je, že vás titul příjemným způsobem donutí prozkoumat vaše knihy.

Ke hraní je totiž potřeba jakákoliv kniha, která má alespoň 60 stran. Nejlepší volbou je ale delší román, do kterého vložíte záložku táboru, který funguje jako vaše startovní základna. Následně o 50 stránek dál vložíte záložku města, do kterého se musíte za pomoci průvodce dostat.

Orlog a ZInga zdroj: Blackfire

Jedná se v podstatě o knižní variantu Dixitu, kdy hráč, který v aktuálním kole ovládá průvodce, si skrze karty vybere, o kolik stránek se může posunou a následně si přečte prvních 6 řádků v knize. Podle těchto řádků vybere tajně jeden ze čtyř obrázků, který musí ostatní hráči na základě přečteného textu uhodnout. Když se jim to povede, posunou se hráči dál, když ne, vrátí se do kempu a ztratí žetony abecedy. Mezitím hráči mohou plnit individuální menší úkoly, kdy třeba hádají, kolikrát v textu zaznělo dané písmeno.

Přesné datum uvedení zatím není dostupné, ale vzhledem k tomu, že je hra již v tisku, by nemělo být příliš vzdálené. Kdyby vám ale čekání přišlo příliš dlouhé, můžete si od blížícího se pátku skočit do obchodu pro dvě kostkové novinky – Orlog a Zinga.

První z nich na stůl přenáší hazardní kostkovou hru z videohry Assassin’s Creed Valhalla. Dva hráči se v ní snaží porazit soupeře hody kostek, jimiž generují útoky a získávají boží přízeň. Tento proces opakují do chvíle, než jeden z nich ztratí všechny životy. Tato svižná, oficiálně licencovaná zábava vás vyjde na zhruba 1 000 korun.

Zinga dává důraz na rychlé přemýšlení, kde se snažíte jako první vyplnit 5 kombinací čísel a barev, opět za pomoci kostek. Jde především o zábavu vhodnou na večírek, kdy jedno sezení zabere zhruba 15 minut a je určené pro 2 až 4 hráče. V tomto případě se cena pohybuje kolem 400 korun.

Nejnovější články