Výborný Teotihuacan je zpátky na Kickstarteru v nejlepší formě a kompletní edici
Novinka zdroj: Board&Dice

Výborný Teotihuacan je zpátky na Kickstarteru v nejlepší formě a kompletní edici

27. 4. 2023 14:13 | Deskovky | autor: Michal Suchánek |

Teotihuacan: City of Gods, který je mezi hráči euro her velmi oblíbeným workerplacementem odehrávajícím se v Mezoamerice, je znovu tady a v nejlepší možné formě. Vydavatel Board&Dice přináší skrze Kickstarter nový design, nové rozšíření, a hlavně novou samostatně hratelnou verzi! Celosvětově známý vydavatel nám již přinesl např. Snowdonia Deluxe Master Set, Yedo Deluxe Master Set nebo netrpělivě očekávaný La Granja Deluxe Master Set. V Master Setu Teotihuacanu můžete opět čekat nejkvalitnější komponenty, velký bigbox a zároveň funkční insert, který počítá i s obalenými kartami, což nejvíce ocení každý obalovač.

Cenami ověnčená heavy-euro hra Teotihuacan vydaná před 6 lety pod taktovkou NSKN Games (a později v češtině od TLAMA games) zažila velký úspěch a právem se umístila mezi top 100 hrami žebříčku BGG. Vývoj nemá na svědomí nikdo jiný než legendární autor Daniele Tascini (stojí např. za hrou Tzolk'in). Nyní přichází v ultimátní master edici, která obsahuje nejen všechna doposud vydaná rozšíření, ale také vylepšené komponenty, přepracovaný vizuál a v neposlední řadě přidává i pátého hráče.

Teotihuacan vypráví příběh o největším městě Mesoameriky. Umožní tak hráčům nahlédnout do tajů a slávy předkolumbovské civilizace. Každý hráč se zde ujímá skupiny dělníků (znázorněných šestitistěnnými kostkami – tzv. dice-placement), které využívá pro sbírání surovin, vývoj nových technologií, k uctívání nejrůznějších chrámů, stavění chýší pro obyvatelstvo či stavění bájné pyramidy Slunce přímo v jádru města.

Teotihuacan: City of Gods - Deluxe Master Set zdroj: Board&Dice

Každá partie se hraje na tři epochy, které znázorňují vývoj Aztécké civilizace až k jejímu úpadku. Hráči se pak snaží nasbírat co nejvíce bodů slávy, protože hráč s nejvyšší slávou je celkovým vítězem.

Kickstarterová kampaň master setu, který se podařilo zafinancovat za 15 minut, nabízí možnosti podpoření nejen pro nové hráče, ale samozřejmě myslí i na stávající majitele původní verze Teotihuacanu, která je stále k dostání v mnoha tuzemských obchodech.

Pokud se řadíte ke zkušeným harcovníkům na poli euroher a Teotihuacan ještě nevlastníte, pak máte jedinečnou možnost k pořízení kompletní hry (bez neoprenových podložek) za cca 2 750 korun. V nové edici najdete kompletně předělaný design všech komponent, rozšíření hry o pátého hráče, bigbox s insertem, který pojme všechna nová i všechna doposud vydaná rozšíření a proma, která již není jednoduché sehnat. Navíc je možné si pořídit i nice-to-have vylepšení jako neoprenovou oboustrannou mapu za 340 Kč či neoprenové desky hráčů za téže cenu, které jsou jinak součástí all-in edice za cca 4 150 korun.

Pro vlastníky původní verze hry je pak možné si buď pořídit samostatný bigbox bez insertu za 420 Kč, nebo tzv. „Beauty Pack“, který obsahuje veškeré dřevěné komponenty v deluxe provedení a již zmíněný bigbox společně s insertem, který pojme všechny komponenty za 1 600 Kč. Bohužel však k této variantě musíte v případě zájmu zvlášť přikoupit rozšíření pátého hráče za 330 Kč.

Ve všech zmíněných cenách je již zahrnuté DPH, takže jediné, co musíte připočítat, bude poštovné, které pro ČR/SR činí velmi přívětivých 230 korun. Navíc se můžete těšit, že hra dorazí již v druhé polovině roku 2024. Nevím, jak vy, ale já už Teotihuacan podpořil a těším se, až ji budu mít doma na zápraží.

Nejnovější články