Ve Fractured Sky budete hledat úlomky padlých hvězd
Novinka zdroj: IV Games

Ve Fractured Sky budete hledat úlomky padlých hvězd

24. 4. 2023 11:55 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Ačkoliv je ve městě obtížné jasně zpozorovat noční oblohu plnou hvězd, tak když se to podaří, je to pohled, který oplývá vyloženě magickým nábojem. Občas se ale stane, že hvězda spadne a roztříští se na několik úlomků. Praví se však, že tyto úlomky mají nebetyčnou moc a když jich někdo shromáždí dostatek, splní mu přání. Nebo tak to alespoň funguje ve hře Fractured Sky, která v těchto dnech vybírá peníze na Kickstarteru.

Novinku má na svědomí studio IV Games a trio Max Anderson, Zac Dixon a Austin Harrison, kteří stojí za hrami Moonrakers a Mythic Mischief. Fractured Sky pojednává o soupeření jednotlivých království, jež se snaží získat úlomky padlých hvězd z důvodu, který byl popsán v odstavci výše. Hráči se proto zhostí vedení expedice vzducholodí, a to v počinu, který v sobě kombinuje správu zdrojů, ovládání oblastí a špetku dedukování.

Navíc nejde o žádný komplikovaný podnik. Průběh i pravidla jsou velice přímočará a jednoduchá. Na začátku každého z kol jsou vybraná veřejná i tajná místa pádu hvězd, kde lze získat vítězné body. Na mapu poté hráči umisťují své vzducholodě, k nimž přiřadí jeden žeton ze své nabídky, jehož číselná hodnota určuje sílu expedice. Jakmile se v jednotlivých oblastech tyto žetony odkryjí, hráči na jejich základě dostanou odměny.

zdroj: IV Games

Do toho ještě staví budovy, které jim přináší různé bonusy, ale také utrácí zdroje za informace ohledně tajných míst pádu. A právě díky těmto informacím je možné zmást protivníky. Samozřejmě více informací můžete zjistit z pravidel, které jsou dostupné jako vždy na kartě hry. Jedno sezení by ale nemělo zabrat více než 80 minut a užijí si ho 1 až 5 hráčů.

Tvůrci i podporovatelé, jejichž počet se blíží k hranici 8 tisícům, již mohou být naprosto v klidu. Kampaň je více než jen úspěšná a titul stihnul na své konto připsat již téměř 20,5 milionů korun, tedy téměř desetinásobek původně vyžadované částky. Jestli k přispěvatelům stále nepatříte, není nic jednoduššího, než utratit 1 050 korun a získat tak základní verzi (která půjde i do obchodů) obohacenou o balíček lentikulárních karet míst dopadu.

Za 2 800 korun se ovšem můžete stát majiteli Deluxe edice, která zážitek vylepší o 176 figurek, magnetické žetony a unikátní zásobníky pro komponenty hráčů. Pokud vám to stále přijde málo, dostupná je ještě za 3 850 korun Super Deluxe edice, ve které jsou figurky rovnou namalované a karty cílů jsou foilové stejně jako krabice hry. Jako dodatečné zboží jsou ještě dostupné třeba kovové úlomky hvězd, neoprenová podložka, obaly na karty, odznáčky, ale i vylepšení pro starší hry společnosti.

Zásilka se hrou Fractured Sky by vám měla dorazit někdy v lednu 2024. Balík je však potřeba nějak doručit, kdy doprava vás vyjde na zhruba 440 korun a budete ještě muset zaplatit VAT. V případě zájmu si hru lze nejprve vyzkoušet v digitální verzi v Tabletop Simulatoru.

Nejnovější články