Výborná deskovka Nevyzpytatelní dostane rozšíření s novými hrdiny, monstry i mechanismy
Novinka zdroj: Fantasy Flight Games

Výborná deskovka Nevyzpytatelní dostane rozšíření s novými hrdiny, monstry i mechanismy

12. 3. 2024 13:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Nevyzpytatelní je vynikající desková hra z roku 2021 postavená na klasické adaptaci Battlestar Galactic. Jedná se o atmosférický zážitek pro 3 až 6 hráčů na 2 až 4 hodiny, který je plný mořských potvor od Lovecrafta a kudel vrážených do zad, jelikož síla této deskovky tkví ve skrytých rolích, nevědomosti a odhadu ostatních hráčů u stolu.

Původní vydavatel Fantasy Flight Games nyní oznamuje první rozšíření From the Abyss, které toho dělá opravdu hodně. Předně přidává tři nové nestvůry z řad takzvaných „hororů“, které stojí mezi monarchy a hlubinnými z původní hry.

Jmenovitě jde o Shoggotha, Drowned Spirit a Grasping Tendril a třebaže nejsou nesmrtelní jako monarchové, jsou daleko tužší než hlubinní, vyřídit se dají jen specifickým způsobem a každý po svém ohrožuje vaši loď SS Atlantika.

Unfathomable: From the Abyss zdroj: Fantasy Flight Games

Horory doprovází zásoba nových karet mýtů, které pracují s novou stupnicí hororu, na níž je navázaný příchod těchto nestvůr do hry. Abyste si s touto hrozbou poradily, budete mít k dobru 8 nových postav, mezi nimiž je detektiv Antar Al-Fakahany a lodní kuchařka Ida Lawrance.

Tím to ale ještě nekončí, jelikož tentokrát vám budou pomáhat spojenci. Kdykoliv zachráníte pasažéra, stane se z něj spojenec, tedy postava na novém typu karty, která vám může pomoct například opravit loď nebo dobrat nové karty, pokud na jejím políčku odhodíte karty dovedností o požadované hodnotě.

No a pak jsou tu ještě nové karty výhod, které mají nejrůznější pozitivní efekty a při zkouškách vždy přispívají pozitivní hodnotou, zatímco karty předehry se postarají o úpravu hry ještě před její začátkem a zvýší tak znovuhratelnost.

Článek musíme bohužel zakončit na hořkosladkou notu. Rozšíření From the Abyss pro Nevyzpytatelné sice vyjde již v červnu, ale český vydavatel původní hry, společnost Blackfire bohužel nemá v plánu toto rozšíření překládat.

Nejnovější články