Vládce Tokia dostane novou přístupnou verzi Origins pro nováčky
Novinka zdroj: IELLO

Vládce Tokia dostane novou přístupnou verzi Origins pro nováčky

6. 11. 2023 11:21 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Richarda Garfielda pravděpodobně většina lidí zná hlavně kvůli nesmrtelné karetní sběratelské hře Magic: The Gathering. Tvůrce má ovšem ve svém portfoliu daleko více her, jež si svou pozornost rozhodně zaslouží. Může jít třeba o povedené Králíkovství, relativně mladého Mozkožrouta nebo sérii Vládce Tokia, která se rozšíří o nový díl s podtitulem Origins.

Jeho účel je prostý – chce přinést samostatně hratelný zážitek, který odlehčenou bojovou sérii předvede dalším hráčům. Tohoto šlechetného úkolu chce dosáhnout tím, že půjde o menší a dostupnější krabici, kde naleznete čtyři nová monstra, několik nových karet smíchaných s výběrem několika starších, kostky energie a samozřejmě ikonické šestistěnky.

Z herního hlediska – zdá se – zůstane většina věcí při starém. Proto opět budou jádrem potyčky zmutovaných monster, která bojují o nadvládu nad Tokiem. Na konci zhruba třicetiminutové šarvátky jako vítěz odejde příšera, která získá 20 bodů, případně je poslední stojící na nohou.

Hru řídí kostky, kdy každý tah podle svých hodů získáváte body, energii, léčíte se či útočíte. Pokud útočíte a jste mimo hlavní město Japonska, „proplesknete“ někoho, kdo je v něm. Jestliže to je naopak, zaútočíte na všechny ostatní. Jakmile někomu klesne zdraví na nulu, vypadává ze hry. Získávání energie vám poté ještě dává zdroje, jimiž si nakupujete karty s trvalými či dočasnými účinky, které vás povážlivě posílí.

S vydáním King of Tokyo: Origins se míří na rok 2024. Cenovka zatím uveřejněná není, ale vzhledem k zaměření titulu se počítá s tím, že bude nižší než v případě standardní verze. A ani ta není v základu drahá. Jelikož jde o samostatně hratelné rozšíření, je možné se do něj až ve čtyřech hráčích pustit samostatně, případně využít monstra či karty s jinými tituly.

Nejnovější články