Vikinskou pecku Northgard: Země nepoznané rozšíří Náčelníci a Divočina
Novinka zdroj: Tlama Games

Vikinskou pecku Northgard: Země nepoznané rozšíří Náčelníci a Divočina

24. 4. 2023 9:57 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Northgard: Země nepoznané je povedenou adaptací známé strategické videohry, jež vikinské dobývání chytře převádí na stůl i s vybranými mechanikami a atmosférou. Jestli tomu nevěříte, možná vás o tom přesvědčí naše recenze od Jakuba Špiříka. Díky vydavatelství TLAMA games si hru navíc mohou tuzemští Vikingové užít i v českém překladu. Brzy to bude platit i o dvojici rozšíření.

První expanze ponese v češtině název Náčelníci a tomuto pojmenování jsou věrné také novinky. Krabice přinese nový modul, který si dává za úkol navýšit asymetričnost jednotlivých klanů a přidává další možnosti. Tohoto cíle hodlá dosáhnout za pomoci nové figurky náčelníka pro každý z klanů. Ta má sílu 2 a speciální schopnosti, které jsou unikátní pro každý z klanů. Náčelníka můžete využít jako běžnou jednotku, ale zároveň přichází do hry se svou vlastní kartou, která nabízí dodatečná vylepšení a silnější akce pro klany.

Společně s tím ještě dorazí modulární desky nápovědy a klanů, jež svým spojením zpřehlední vaši hru. Také se můžete těšit na figurku Kaiji, která nahrazuje původní žeton ze základu. Doporučená cenovka Náčelníků je 649 korun, přičemž v předobjednávce můžete jako obvykle ušetřit. Vydání je očekávané někdy v červnu.

zdroj: Tlama Games

Vydání v červnu a doporučená cena 649 korun se taktéž týká druhého rozšíření Divočina. To dodává další nepřátele do modulu monster. Jedná se třeba o silného obra Jötuna, po zkáze toužícího Eldthurse nebo Hvedrunka – vůdce prastarého klanu, který touží po Ragnaröku. Drtivou většinu těchto monster můžete přidat k těm ze základní hry, u zbytku ale budete potřebovat další novinku.

Tou je ještě jeden herní modul v podobě desek divočiny. V balení celkově naleznete 11 těchto desek, které přidáte k základu a tím rozšíříte možnosti mapy. Na těchto deskách naleznete hned několik zajímavostí, jako jsou zcela neprostupné hranice (v dílku pohoří), jezero produkující dvě jídla, gejzír s možností verbování jednotky, trosky se surovinami a vítěznými body, hnízdo wyverny či bažina, na níž se nesmíte zastavit.

Podrobnosti o obsahu, komponentech i systémech obou rozšíření pro Northgard: Země nepoznané se dozvíte z pravidel, jež jsou dostupná na jejich kartách (Divočina/Náčelníci).

Nejnovější články