Ve vláčkovém flip & write Pioneer Rails si zahrajete poker na Divokém západě
Novinka zdroj: Dranda Games

Ve vláčkovém flip & write Pioneer Rails si zahrajete poker na Divokém západě

8. 5. 2023 14:49 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Vlaky, poker a Divoký západ. Tyto tři ingredience k sobě jednoduše patří a jejich kombinací (ještě možná za doprovodu dobré whiskey) nemůže vzniknout nic špatného. Tuto teorii v praxi ostatně vyzkouší i chystaná malá hra Pioneer Rails.

Na její vznik se spojila dvojice návrhářů Jeffrey D. Allers a Matthew Dunstan, kteří pracovali třeba na New York Slice nebo Příští stanice Londýn. O vydání se zase postará menší britské vydavatelství Dranda Games. Podobně jako v Příští stanici si i tady užijete spojení flip & write hraní a vlaků, jen s tím rozdílem, že se tentokrát vydáte do minulosti.

Hráči během partie vybírají z pokerových karet, kterými rozšiřují svou železniční síť, jíž se snaží propojit s co možná největším počtem lokací a jiných prvků na mapě. Některé prvky vám dávají body, jiné bonusy, některé obojí. Existuje mnoho cest k vítězství, kdy mezi ně patří i plnění úkolů od místních obyvatel. Jednotlivé karty si však musíte vybírat logicky a strategicky, protože budováním své železniční sítě si také dáváte dohromady svou vlastní pokerovou kombinaci.

Pioneer Rails zdroj: Dranda Games

Každé sezení je proto samostatnou hádankou, u které je zajímavé, že se do hraní může pustit klidně až 80 lidí najednou (protože v základu naleznete arch 80 oboustranných zápisových listů s mapami). Pokud tedy tolik lidí seženete na jedno místo. Naopak je ale možné hrát i sólo s tím rozdílem, že nebudete soutěžit, ale pokusíte se dosáhnout požadovaného skóre a splnit vybrané cíle.

Pioneer Rails můžete aktuálně podpořit v rámci probíhající kampaně na Kickstarteru. Cílová částka se již vybrala a jelikož aktuální hodnota je několikanásobně vyšší, bude titul vyhotovený z lepších materiálů a celkově budou komponenty propracovanější.

Vzhledem k tomu, že nejde o žádnou velkou hru, můžete ji mít už za 135 korun. Za tuto cenu jsou ale dostupné pouze print & play soubory pro domácí tisk. Plnohodnotná krabice ovšem není o moc dražší a vyjde vás na 510 korun (v ceně jsou i soubory pro tisk). Respektive tolik stojí verze, jež bude dostupná i v obchodech. Cenovka dražší Essential edice už je 650 korun a nabízí více map, dodatečné karty s cíli i dvě menší rozšíření(dva žolíky a rozšíření společností).

V případě zájmu si za 325 korun ještě můžete přihodit podložku, případně za 190 korun další arch hracích listů. Doprava vás vyjde na 235 až 260 korun a jelikož není po vás vyžadované placení VATu, tak celková cena není nikterak závratná. Když se vše povede, tak se evropští podporovatelé dočkají nejpozději v lednu 2024.

Nejnovější články