Ve štychové hře Aurum budete hledat perfektní recept na vytvoření zlata
Novinka zdroj: Pandasaurus Games

Ve štychové hře Aurum budete hledat perfektní recept na vytvoření zlata

27. 4. 2023 9:44 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Zhruba v půlce dubna lidé z TLAMA games oznámili chystaný překlad svižné strategie Orichalcum, která u nás vyjde pod názvem Ostrovy titánů. Tento titul původně vyšel pod hlavičkou vydavatelství Pandasaurus Games, které zrovna nedávno oznámilo novou karetní hru Aurum, prvotinu od Shreesh Bhat.

Aurum zaujme už jenom po stránce vizuální, jelikož krabice i karty mají nádech kosmologie, který je lehce šmrncnutý popraškem okultnosti. Toto oku lahodící pozlátko pak v sobě skrývá štychový karetní titul, jež je určený pro 3 a 4 hráče. Ve čtyřech utvoříte dva týmy, zatímco ve třech se „do krve porvete“ v rámci partií v duchu všichni proti všem. Ve všech případech by seance neměla překročit 45 minut.

Všichni hráči na sebe vezmou imaginární roli alchymisty, kterému se právě úspěšně povedlo přeměnit běžné kovy ve zlato. Skvělý výkon, jež by chtěl občas asi dokázat každý. Avšak tento experiment má pořád své mouchy, tudíž musíte nalézt cestu, jak tuto „zázračnou“ formuli dovést k dokonalosti, a to opakováním experimentů, v nichž hledáte ideální kombinaci kovů, abyste získali co možná nejčistší zlato.

Poté, co jsou všechny karty rozdané, hráči si vsadí na to, kolik si myslí, že vyhrají štychů. Následně se snaží odehrát své karty, které mají různé barvy a čísla, přičemž nelze zahrát kartu ze stejné kategorie, jež byla již zahraná (až na zlatou, ta funguje jako žolík a je možné s ní měnit i sázky). Kdo zahraje zlatou kartu nebo kartu s nejvyšším číslem, vyhrává štych. Kdo naopak zahrál nejnižší nezlatou kartu, přidá si do své zásoby zlatou kartu.

Takhle partie nějakou dobu pokračuje do konce kola, které nastane ve chvíli, kdy hráč nemůže zahrát platnou kartu, nemá po ruce zlatou kartu, případně ji odmítá zahrát. Jakmile to nastane, hráči zkontrolují počet vyhraných štychů. Pokud hráč či tým dosáhl více vítězství, než si původně vsadil, dostane počet těchto vítězství jako svou bodovou hodnotu. V případě, že sázka odpovídá počtu vyhraných štychů, znamená to dvojnásobek této hodnoty. K tomuto se přidají ještě body za každou zlatou kartu v balíku. Kdo získá nejvíce bodů, dostane zlatý nuget. Když někdo tímto způsobem získá dva zlaté nugety, vyhrává celou partii.

Jestli máte zájem se ke hře Aurum dostat mezi prvními, stačí si ji předobjednat na oficiálních stránkách vydavatelství za 320 korun (+doprava). Do běžného prodeje doputuje 16. srpna, avšak předobjednávky budou zaslané už 28. července. Před nákupem je možné digitálně vyzkoušet dvě verze v Tabletop Simulator. Jedna je jednoduchá na přípravu, zatímco ta druhá je lehce skriptovaná a ještě jednodušší. Podle popisu se ale má jednat o ideální volbu pro všechny, kdo mají rádi třeba Cat in the Box, Scout nebo Tichu.

Nejnovější články