V postřehové hře Bacha zombíci! se snažíte dojet co nejrychleji do práce a nepřejet u toho chodce
Novinka zdroj: Hras

V postřehové hře Bacha zombíci! se snažíte dojet co nejrychleji do práce a nepřejet u toho chodce

25. 4. 2023 13:12 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Znáte to. To si takhle krásně vychrupujete, užíváte si, že jste si po hrozně dlouhé době pořádně odpočinuli, až vám začne vrtat hlavou, že něco nehraje. Jak to, že jste se dobře vyspali? Ještě přece není víkend. Vždyť máte být už od šesti na nohou! Cože?! Ten zpropadený budík nezazvonil? Tak dneska bez kávičky, croissantu a s plynem na podlaze.

V bláznivé hře Bacha zombíci!, kterou na náš trh přináší vydavatelská odnož obchodu Hras a na ten slovenský zase Ludopolis, se prostě a jednoduše snažíte dojet v čas do práce. Jenže ulice velkoměsta jsou plné nejrůznějších překážek, ať už jde o auta šourající se maximálně padesátkou (v Praze spíš třicítkou?), překvapivé traktory, děti na přechodu, ale také se tu najdou nemrtví a jiná monstra.

Abyste se dostali do cíle, musíte se tomu všemu vyhnout. Každý hráč přitom jede po vlastní trase a jde tak vlastně o závod, v němž ale nutně nevyhraje ten nejrychlejší. Ano, hráč, který jako první odehraje všech svých 20 karet sice získá 2 body za rychlost a všem ostatním ukončí jízdu, ale možná nakumuloval větší množství záporných bodů.

Bacha zombíci! zdroj: Hras

Nejsou tu žádné tahy, takže se celou dobu snažíte co nejrychleji otáčet vrchní karty ze svého balíčku a správně vyhodnocovat na nich zobrazené situace. Jedete po levé straně a je před vámi traktor? Pak tuto kartu musíte umístit doprava od svého vozu na znázornění, že jste tímto směrem strhli volant. Máte volnou silnici? Dejte kartu před váš vůz na znamení volného průjezdu. Že je silnice úplně zablokovaná? Pak nezbývá než zatáhnout ručku a vydat se opačným směrem.

A co když se před vámi objeví ti titulní zimbíci, ptáte se? V tu chvíli musíte zakřičet „Zombíci!“ a položit ruku na balíček trestných karet. Ostatní hráči vás musí okamžitě plácnout přes ruku a kdo tak učiní jako poslední, získá onu trestnou kartu se zápornými body.

Jakmile je dozávoděno, hráči otočí všechny karty dopravních situací, které během hry vyřešili, aby se dozvěděli, zda se zachovali správně. Pokud se jim stalo, že volant strhli doleva místo doprava, vjeli tak na chodník a způsobili hromadnou vraždu, body samozřejmě ztratí. V opačném případě získají. A jak už zaznělo, nemusí nutně vyhrát ten nejrychlejší, ale ten, kdo má nejvíc bodů.

Hru Bacha zombíci! odehrajete za 10 minut ve dvou až šesti hráčích (ve dvou hráčích se pravidla zásadně mění) a usednout k ní mohou již osmiletí. Na kartě hry se můžete začíst do kompletních dvoustránkových pravidel a v případě zájmu se po hře poptejte v již zmíněných obchodech/vydavatelstvích.

Nejnovější články