Ve hře Time of Empires se pokusíte vybudovat civilizaci přesně za 27 minut
Novinka zdroj: Pearl Games

Ve hře Time of Empires se pokusíte vybudovat civilizaci přesně za 27 minut

21. 11. 2022 12:15 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Budovat civilizace a procházet s nimi jednotlivými érami, to dokáže být slušný oříšek i pro ty největší stratégy. Co se ale stane, když veškeré takové budování musíte dělat ve velmi omezeném čase? Odpověď na tuto otázku nabídne nová hra pro 2 až 4 hráče od vydavatelství Pearl Games (Black Angel, Troyes), která nese název Time of Empires.

Jde o projekt dvojice designérů Davida Simianda a Pierra Voyeho, kteří v minulosti spojili síly u stolní hry Buurn, ve které jste se mohli pokusit vytvořit tu nejlepší možnou pálivou omáčku. Tyto humory jsou však v jejich novém projektu vystřídány poněkud grandióznějšími plány, jelikož se v něm pokusíte provést vaši civilizaci skrze tři historická období – od starověku přes středověk až do moderních časů. Tato období v normálním světě trvala mnoho let, avšak v Time of Empires každé z nich bude probíhat pouze 9 minut.

Každá taková éra představuje samostatnou akční fázi, před níž se musíte řádně připravit, abyste v tomto omezeném čase stihli udělat co nejvíce úspěšných akcí. Jmenovitě jde o stavění různých divů světa, inspirování vůdců, rozšiřování měst, objevování nových technologií a samozřejmě válčení, přičemž k aktivaci akcí budete používat přesýpací hodiny s 30 vteřinami (podobně jako ve hře Kyvadlo). Během toho vás bude doprovázet mobilní aplikace udávající tempo celé hry s pomocí soundtracku.

To by tedy mělo dát dohromady poměrně neotřelý herní zážitek, který otestuje vaše vůdcovské dovednosti, ale také schopnost rychlého plánování pod časovým tlakem. Jestli by na vás však tlak reálně ubíhajícího času byl příliš velký, můžete se pustit do upravené varianty „Age of Initiation“, která do hry přidá tahy a dá vám neomezené množství času na přemýšlení. Time of Empires vyjde už 25. listopadu a její pravidla si můžete předem nastudovat.

Nejnovější články