V oblíbeném systému kooperaček „Rising“ vychází po Harry Potterovi také Avatar: The Last Airbender
Novinka zdroj: The Op Games

V oblíbeném systému kooperaček „Rising“ vychází po Harry Potterovi také Avatar: The Last Airbender

18. 11. 2022 16:05 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Studio The Op Games (dříve známé jako USAopoly) je jedním z těch vydavatelství, které se zaměřuje na „ždímání“ známých značek. Ale vedle nejrůznějších párty blbinek a vědomostních her mají na svědomí také výborný rodinný kooperativní deckbuilding Harry Potter: Boj o Bradavice, z něj vycházející duel Harry Potter: Boj o Bradavice – Obrana proti černé magii a v neposlední řadě také sérii her v systému „Rising“.

V tomto článku se budeme věnovat poslednímu jmenovanému, který se rozrůstá o další kousek. Celé to začalo hrou Thanos Rising: Avengers Infinity War, na níž navázala deskovka Star Wars: Dark Side Rising a na tu zase Harry Potter: Death Eaters Rising, která se jako jediná z řady dočká českého vydání od Rexher.

Edici nyní rozšiřuje hra Avatar: The Last Airbender Fire Nation Rising v univerzu populárního animovaného seriálu. V základu půjde opět o stejnou hru jako v případě všech zmíněných. Pokud jste s nimi ještě neměli tu čest, tak vězte, že se jedná o rodinné kooperativní hry založené na kartách, kostkách a jedné velké figurce ústředního padoucha (Thanos, Darth Vader, Voldemort, Lord Ozai).

Hráči se střídají v tazích, čelí efektům padoucha, hází kostkami, přehazují je a snaží se docílit určité kombinace, která jim umožní aktivovat jejich karty, najmout do svých řad nové hrdiny, či způsobit zranění nepřátelům.

První dvě hry v edici byly zcela identické, Harry Potter pak přidal pár nových pravidel a hru tak povýšil na trochu modernější zážitek, který mám osobně jakožto odlehčenější zábavu moc rád. Avatar vypadá na první pohled úplně stejně.

Patrné rozdíly jsou jen ve stylu otáčení padouchem, které už neřeší kostka, ale náhodně tažené karty a v boji se zlem budete muset postupovat na specifické stupnici. Jinak opět selžete tehdy, když jeden z hráčů přijde o všechny postavy, případně dohromady přijdete o deset postav.

Hra Avatar: The Last Airbender Fire Nation Rising již vyšla v oficiálním obchodě společnosti The Op Games s cenou 50 dolarů, ale z Ameriky kvůli poštovnému pravděpodobně objednávat nechcete. Snad se tedy hra dostane i do Evropy.

Nejnovější články