Ve hře Bloomchasers vám pod rukama vzrůstá a rozkvétá celý strom
Novinka zdroj: Evan and Josh's Very Special Games Company

Ve hře Bloomchasers vám pod rukama vzrůstá a rozkvétá celý strom

19. 4. 2024 9:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Občas se na Kickstarteru objeví od pohledu opravdu originální hra, která není placatá, plná dřeva a lákající na eurový zážitek nebo její mapu nezaplavují hordy plastových figurek doprovázené kartami a kostkami.

Hra Bloomchasers sice obsahuje plastovou figurku i ty karty, ale stačí jediný pohled na ni a je vám jasné, že tady půjde o něco docela jiného. Tou figurkou je totiž obří strom, z jehož starých větví vyrostou nové výhonky, na nichž vykvetou pestrobarevné květiny.

Celá hra je o tomto rozšiřování jediného stromu. Ve svém tahu kamkoliv přidáte novou, zelenou větvičku, čímž přispějete k obecné košatosti stromu. Pak už jen na jedno z možných míst umístíte poupě ve své barvě a může hrát další hráč.

Bloomchasers zdroj: Evan and Josh's Very Special Games Company

O tom, kam smíte poupě umístit, rozhodují karty počasí. Ty ze společného balíčku odhalíte tři, jednu z nich si zvolíte a řídíte se jejími pokyny – poupě umístíte na právě umístěnou větvičku, do sousedství svého jiného poupěte, případně třeba do sousedství s poupětem jiného hráče.

V balíčku počasí jsou zároveň karty růstu, které vám umožní udělat ze svých poutat květy. Vaše poupata musí být v určitém tvaru, aby se do nich zvolené květenství dalo fyzicky „zapíchnout“.

Bloomchasers: The Birds and the Bees Expansion Pack zdroj: Evan and Josh's Very Special Games Company

Vtip je v tom, že k tomu můžete využít jedno poupě některého ze soupeřů, díky čemuž se z umisťování větví a poupat stává strategická bitva plná snahy předpovědět, co mají ostatní za lubem.

Platí to tedy ve standardním kompetitivním režimu všech proti všem, ale Bloomchasers můžete hrát i týmově 2 na 2, plně kooperativně a nechybí sólo mód. Kickstarterová kampaň je s téměř 3 miliony vybraných korun velice úspěšná, když více než desetkrát překročila původní cíl. Nicméně dodatečné cíle tu nečekejte.

Místo toho tvůrci nabízejí rozšíření The Birds and the Bees, které rozšiřuje původní strop čtyř hráčů na šest, díky dalším větvím bude váš strom ještě větší a nová pravidla pro ptáky a včely učiní soupeření ještě zajímavější (ptáci vám pohlídají poupě, případně jimi „zamknete“ poupata soupeřů a včely zdvojnásobují sousedící květiny).

Samotnou základní hru v kampani pořídíte za 710 korun, s rozšířením za 1 060 korun, poštovné vás vyjde na 300 korun a z celkové částky uhradíte ještě daň. Hry a jejího případného rozšíření se dočkáte příští rok v lednu.

Nejnovější články