V rodinné hře Garden Geckos vás okouzlí dřevěné figurky gekonů a broučků
Novinka zdroj: Tin Robot Games

V rodinné hře Garden Geckos vás okouzlí dřevěné figurky gekonů a broučků

16. 4. 2024 15:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Rodinné hry plné zvířátek a barev jsou už poměrně dlouho v kurzu, takže se nemůžeme divit, že další a další studia naskakují na tento rozjetý vlak. Jedním z nejnovějších přírůstků je Garden Geckos od malého studia Tin Robot Games, které ji momentálně financuje na Kickstarteru.

Jedná se o přístupnou logickou hru pro 1 až 6 hráčů, kterou odehrajete za 15 až 40 minut. Celá pravidla se vešla na pouhých 8 stránek, díky čemuž by měla být vhodná i pro úplné začátečníky.

Ve svém tahu si jednoduše vyberete jeden z hexagonálních dílků ve své ruce a přiložíte ho k postupně budovanému společnému plánu tak, aby jedním ze svých tří biomů navazoval na shodný biom.

Garden Geckos zdroj: Tin Robot Games

Pak už jen položíte na spojnici těchto biomů krásnou dřevěnou figurku gekona ve své barvě a může hrát další hráč. Tedy za předpokladu, že se vám náhodou nepodaří splnit jednu z mnoha podmínek.

Tak kupříkladu chcete mít nejvíc gekonů kolem dílku, který je zcela obklopený jinými dílky, protože v takovém případě dostanete broučka vyvedeného opět v potištěném dřevě.

Zároveň se vám může podařit obsadit svými gekony specifické biomy diktované kartou, která vás díky tomu obdaří body. K tomu jsou tu ještě karty vyžadující sousedství brouků na plánu, a abyste toho neměli málo, tak řešíte ještě své tajné úkoly týkající se brouků a biomů.

Hru Garden Geckos si teď můžete pořídit na Kickstarteru v kompletní edici, což znamená, že tu nejsou žádné dodatečné cíle a od začátku se tak počítá s prémiovými komponenty i praktickým pořadačem.

Deskovka tu stojí tisícovku, ale můžete si k ní zvlášť nebo v balíčku za 2 100 korun přikoupit ještě gekoního plyšáka, kovový žeton prvního hráče a malou karetní hru Bunny Drops. Poštovné se pohybuje od 475 do 600 korun podle zvolených odměn a z celkové částky ještě uhradíte daň.

Tvůrci hry vybrali již 732 tisíc korun (čtyřnásobek požadované částky) a do konce kampaně zbývají ještě dva týdny. Své odměny byste měli očekávat v květnu roku 2025.

Nejnovější články