Komiksová série Thorgal dostane vlastní stolní hru od Portalu
Novinka zdroj: Portal Games

Komiksová série Thorgal dostane vlastní stolní hru od Portalu

20. 4. 2023 13:33 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Pokud mezi vaše oblíbené kratochvíle patří i čtení komiksů, možná znáte sérii Thorgal, kterou původně psal belgický spisovatel Jean Van Hamme. V případě, že nikoliv, tak se jedná o zajímavé příběhy, které se odehrávají v mystickém světě, jež v sobě kombinuje reálie s fantastičnem, severskou tematikou i sci-fi. Rozhodně zajímavé zasazení, které budete moci brzy okusit i ve stolní hře Thorgal: The Board Game, kterou je možné zakoupit v rámci její kampaně na Gamefoundu.

Pro autory v podobě Joanny Kijanky, Jana Maurycy a Rafała Szyma s podporou vydavatelství Portal Games je rozhodně dobrou zprávou, že se titul již zafinancoval. A co víc, vybral zatím 388 % svého původního cíle, takže fanoušci už bujaře hlasují o odemknutých bonusech, mezi kterými najdou nové postavy i dobrodružství.

Když už ale jsou zmíněná ona dobrodružství, tak herně se jedná o kooperačku s příběhovou knihou pro 1 až 4 hráče, kteří se ujmou role samotného Thorgala, jeho manželky Aaricie, syna Jolana a válečnice Kriss, s nimiž si projdou celkově sedmi scénáři (v případě, že odečteme ty bonusové). Avšak tyto scénáře stojí na vlastních nohách a nebudou se propojovat do větší kampaně. Takže zhruba za dvě hodiny odehrajete ucelenou partii.

zdroj: Portal Games

Každý ze scénářů přinese jiné problémy k řešení, ale i trochu jiný přístup k mechanismům. Jednou tak bude zážitek zaměřený spíše na boj a pokoušení štěstí, zatímco jindy bude důraz dáván na plížení či opravování létající lodi. Měnit se také budou nepřátelé, kdy vás nejdříve bude ohrožovat velký mořský had, abyste se příště postavili dvěma různým armádám.

Během snažení také dojde na průzkum lokací za pomoci mapiček a polyominových dílků, využívání unikátního systému akcí, ve kterém můžete za pomoci žetonů vylepšovat výsledky svých spolubojovníků, a také odhalování knihy příběhu, v níž naleznete bohatou porci komiksových ilustrací. Každopádně vaše akce zde vždy budou mít nějaké následky, kdy se mapa neustále mění a vy musíte přizpůsobovat své plány. Více informací se můžete dozvědět z rozpracovaných pravidel, případně si to celé na vlastní kůži vyzkoušet v Tabletop Simulatoru.

Hra vás v kampani vyjde na 2 000 korun. Jestli nakupujete ve větší partě, je možné si pořídit balík šesti výtisků za zlevněnou cenu 10 800 korun. Doprava v tomto případě ale není levná. Pro jeden kus se bude pohybovat od 540 do 640 korun, zatímco u většího balení od 2 300 do 2 520 korun. Na druhou stranu ale nebudete platit VAT. Za pár dalších stovek si ještě můžete do objednávky přihodit karty společníků a dřevěné polyominové dílky.

Ve druhém až třetím čtvrtletí tohoto roku se otevře Pledge Manager, kde se dořeší poštovné a do projektu bude možné zpětně ještě naskočit, produkce začne ke konci roku a přispěvatelé by se hry měli dočkat v prvním až druhém čtvrtletí roku 2024. Následně hra Thorgal: The Board Game doputuje i do běžného prodeje bez většiny bonusů z kampaně.

Nejnovější články