Ve figurkovce Halo: Flashpoint se budete krýt před nepřátelskou palbou klidně na střeše budovy
Novinka zdroj: Mantic Games

Ve figurkovce Halo: Flashpoint se budete krýt před nepřátelskou palbou klidně na střeše budovy

22. 3. 2024 15:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Studio Mantic na druhou polovinu letošního roku chystá stolní adaptaci videoherní série Halo. Hra nese název Halo: Flashpoint a inspiruje se multiplayerovou složkou předlohy, v níž si to na vertikálních mapách vyříkávají zástupy vojáků nejrůznějších armád.

Nyní jsme se konečně dočkali plnohodnotného představení hry, kterou si zároveň můžete rovnou předobjednat. Halo: Flashpoint je skirmishový duel pro 2 hráče na 30 až 90 minut, kde se ujmete velení jednotky, s níž se pokusíte zlikvidovat soupeře.

Hra se odehrává na herním plánu, který je posetý 3D budovami, jež si sami složíte z jednotlivých dílů a můžete je kdykoliv přestavět. Vše je rozdělené do velkých čtverců, díky čemuž se hra obejde bez měřidel pro pohyb, aniž by ale ztratila taktickou hloubku.

zdroj: Mantic Games

Pořád totiž musíte brát v potaz spoustu faktorů. Na útok i obranu se tu hází standardně třemi osmistěnnými kostkami, kdy vás zajímají odpovídající statistiky na kartách vašich vojáků. Pokud ale máte oproti cíli výškovou výhodu, přidáte si kostku navíc. To samé platí i v případě, kdy váš celý není alespoň částečně schovaný za překážkou.

Na bojišti budete moct sbírat i nové vybavení, které dále rozšíří vaše bojové možnosti. A přestože modulární terén z kartonu je už nabarvený, tak figurky jsou jednolité čistě pro rozlišení stran. Naštěstí jsou ale kompletní, takže žádná modelařina vyjma vlastního barvení se nekoná.

Halo: Flashpoint zdroj: Mantic Games

V prodeji navíc budou dvě sady, z nichž jedna myslí víc na svátečnější hráče. V Recon edici je 8 figurek Sparťanů (čtyři na hráče), základní hrací deska, 10 zbraní a dohromady 18 kostek. Za to vše v rámci předobjednávky zaplatíte v přepočtu 1 800 korun.

Pro hráče, kteří chtějí víc a nevadí jim za to zaplatit, je pak připravená Spartan edice, která obsahuje rovnou 16 figurek Sparťanů, ale také 4 figurky mimozemšťanů Banished, takže si vyzkoušíte i docela odlišný přístup k boji.

Kromě toho je hrací deska oboustranná, jsou tu plastové prvky prostředí a prostě víc od každé komponenty z levnější edice. Za tu Spartanskou totiž zaplatíte už 3 tisíce korun a pokud si ji předobjednáte do 30. dubna, dostanete navíc figurku samotného Master Chiefa.

Mantic kromě toho bude samostatně prodávat ještě zmiňované 3D stavby v plastovém provedení za 2 300 korun, dodatečnou zásobu kostek za 450 korun, akrylové žetony za 380 korun a sadu barviček za 1 150 korun.

Nadále by mělo platit, že Halo: Flashpoint vyjde letos na podzim.

Nejnovější články