Včelí byznys letos rozjedete v češtině pod názvem Medobraní
Novinka zdroj: Elf Creek Games

Včelí byznys letos rozjedete v češtině pod názvem Medobraní

16. 3. 2023 11:29 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Že jsou zvířátka v rodinných stolních hrách oblíbená, o tom svědčí třeba velepopulární Na křídlech, ale samozřejmě také Kaskádie nebo Ostrov koček. Proto se nelze příliš divit tomu, že právě seznam podobných her se neustále rozšiřuje. Navíc se často jedná o velice příjemné zážitky. Do této kolonky ostatně patří i hra Honey Buzz od Paula Salomona.

Ta vyšla původně už v roce 2020 a aktuálně si hýčká 71. místo mezi nejlepšími rodinnými hrami na BoardGameGeeku. Jestli se opravdu jedná o takhle povedenou záležitost, si brzy konečně vyzkoušíme i v češtině pod názvem Medobraní a s humorným podtitulem: Včely v čele bzzznysu (hru vydává Mindok, který tyhle hříčky opravdu umí).

Už z krabice hry poznáte, že tady se vizuální stránka jednoduše povedla a bude lahodit snad každému oku. Co vás ale čeká v ní? Hraní, do kterého se mohou ponořit jak sólisté, tak i skupinky až čtyř hráčů. Ti se převtělí do pomyslných strážců a správců jednotlivých pláství, o které se musí na rozkaz královny starat. K ruce vám tak budou dělnice, které vysíláte do různých částí úlu, z nichž vám přinášejí jednotlivé dílky, jež potřebujete k budování.

Při skládání však narazíte na volná políčka. Do nich získáváte blahodárný nektar, který přeměníte na med a následně na pamlsky, které prodáte ostatním zvířátkům v lese. Čistě a jednoduše, včelky si na vlastní pěst rozjely byznys, s jehož prosperitou jim budete pomáhat. Hraní tak kombinuje worker/včelka placement se skládáním dílků, což z titulu tvoří rozhodně příjemný, zároveň ale strategický zážitek, jimž si Mindok opět krásně rozšíří své „zvířátkové“ portfolio. Ostatně plusové body jsou už jenom za téma, protože včely si zaslouží všechna naše díky!

Vydání lokalizované verze Medobraní zatím nemá žádné konkrétní datum. Avšak jestli se nevyskytnou žádné větší problémy, vyjít by měla ještě během tohoto roku. Rovnou je ale dobré upozornit na to, že do prodeje dorazí běžná retail verze, tedy dílky nektaru budou z kartonu, nikoliv z plastu. A ani nepůjdou dokoupit.

Nejnovější články