Obří verze dětského dungeon-crawleru The Quest Kids využije jako herní desku celou místnost
Novinka zdroj: Treasure Falls Games

Obří verze dětského dungeon-crawleru The Quest Kids využije jako herní desku celou místnost

15. 3. 2023 9:16 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Na to začít se stolními hrami není nikdy dost brzo. I proto vznikají různé deskovky zaměřené na ty nejmenší hráče, u kterých se mohou bavit jak sami, tak s rodiči. K takovým titulům se řadí i The Quest Kids, hra z roku 2021, která nabízí fantasy dungeon-crawl dobrodružství určené pro děti od pěti let, čemuž je uzpůsobená i nenáročnost pravidel. Pořád se ale jednalo o relativně běžnou deskovku. To už ale neplatí o její nové verzi The Quest Kids: Giant Adventure, která ji přenáší do zcela nového rozměru.

Pod tímto jménem se totiž skrývá varianta v životní velikosti, ve které figurky zastoupí samotní hráči, zatímco přerostlá políčka rozházíte v rámci obývací místnosti a klidně i celého domova, čímž vytvoříte obří variantu jeskyně, kterou je třeba prohledat. K tomu je samozřejmě uzpůsobený i materiál těchto dílků, které jsou vyhotovené z odolného kartonu, takže se po nich vaše ratolesti mohou prohánět dle libosti.

Až na jemné nuance se pravidlově jedná o identickou hru jako klasické The Quest Kids. To znamená, že hráči budou odkrývat jednotlivá políčka, na kterých se může skrývat poklad, ale také nepřátelé, které se pokusíte odstrašit za pomoci získaných žetonů schopností. Titul ale také děti nabádá ke spolupráci, takže pokud narazí na nějakého soka, kterého nezvládnou odehnat, mohou poprosit o pomoc své kamarády dobrodruhy, kteří za to získají speciální žeton s bonusy. Za jednotlivé akce pak dostávají hvězdičky, kdy ten hráč, jenž jich má na konci hry největší počet, vyhrává.

V případě, že váš domov nabízí dostatek místa pro takovou zábavu a chcete ji dětem (a nejen těm) dopřát, není nic jednoduššího, než zavítat na probíhající kickstarterovou kampaň. Je tu všeho všudy jedna úroveň podpory za v přepočtu zhruba 1 520 korun, za které získáte samotnou hru The Quest Kids: Giant Adventure a k ní ještě exkluzivní rozšíření, které umožňuje hraní až v pěti hráčích.

Doprava vás v takovém případě vyjde na 450 korun plus VAT, kdy zásilka k vám doputuje už v září. Do balíčku si ale ještě můžete přidat add-on v podobě původní hry a dvou jejích rozšíření. Ty však budou odeslané už po skončení kampaně, tedy v dubnu. Kvůli tomu je třeba zaplatit dopravu zvlášť, kdy se cena pohybuje od 400 do 780 korun. Avšak samotné vydavatelství upozorňuje, že si hry můžete zakoupit i u různých prodejců, což pravděpodobně vyjde i levněji. The Quest Kids si můžete vyzkoušet v Tabletop Simulatoru, případně můžete nahlédnout do pravidel.

Nejnovější články