V zakreslovací hře Luddite doprovází vaše hackování umělé inteligence příběhový komiks
Novinka zdroj: Cogito Ergo Meeple

V zakreslovací hře Luddite doprovází vaše hackování umělé inteligence příběhový komiks

28. 7. 2023 14:45 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Na Kickstarteru zbývá ještě týden do konce kampaně hry Luddite od studia Cogito Ergo Meeple, která zaujme jedním méně obvyklým prvkem – přítomností komiksu, který vypráví váš příběh, příběh hackera, který se snaží zničit umělou inteligenci ve světě legacy hry Solar 175.

Luddite je zakreslovací hra typu roll & write v základu pro jednoho hráče, ale hrát ji může de facto libovolné množství hráčů, pokud si zakoupíte odpovídající množství materiálů pro každého z nich (250 korun za jeden balíček...). Ve hře házíte třemi obřími kostkami a jejich hodnoty používáte k nejrůznějším účelům – primárně ale k pohybu svého nanobota uvnitř stroje, abyste tak vyřadili jeho systémy a včas unikli.

Jednu z kostek musíte právě použít i na čas, kdy platí, že čím větší hodnota, tím rychleji vám hra uteče a budete mít na vše méně času, ale zároveň stroji způsobíte větší poškození. V rámci příběhové kampaně budete pokaždé řešit jinou sadu obvodů a mít trochu jiné možnosti a volby.

Pokud se chcete o hře dozvědět víc, podívejte se na výukové video výše, případně se začtěte do pravidel. V rámci kampaně, která neobsahuje žádné bonusové cíle, máte tři možnosti pořízení hry Luddite. Za 110 korun získáte PDF k vytištění a za dvojnásobnou cenu k tomu dostanete ještě videoherní verzi pro PC či Mac, která obsáhne sólovou kampaň s komiksem, který bude rozanimovaný, a dokonce i nadabovaný.

Třetí možnost je ta nejklasičtější – za necelou tisícovku dostanete vše výše zmíněné spolu s fyzickou edicí hry. Krabice bude obsahovat tři kostky o straně 25 milimetrů, plastový insert, misku na házení kostek, mazací fixy, čtyři kovové žetony, čtyři mazatelné hackovací mapy, knihu komiksu a jako bonus pro podporovatele kampaně ještě čtyři další komiksy, kovovou záložku, pohlednice s obálkou a samolepky.

Ať už se rozhodnete pro kteroukoliv z možností, budete v ní mít zahrnuté PDF a díky tomu nebudete na první partii čekat moc dlouho. Tvůrci totiž budou čtyřdílnou kampaň uvolňovat postupně. První kapitolu v PDF očekávejte již v srpnu, druhou příští rok v únoru, třetí téhož roku v srpnu a čtvrtá vyjde spolu s fyzickou edicí hry v prosinci 2024.

Poštovné do Evropy činí příjemných 170 korun (což se týká jen fyzické edice hry, pochopitelně) a z celkové částky ještě uhradíte 21% daň. Do konce kampaně zbývá 8 dní a podařil se vybrat již dvojnásobek požadované částky, tedy přes 650 tisíc korun.

Nejnovější články