V Roller Coaster Rush se pokusíte postavit tu nejlepší atrakci
Novinka zdroj: Pandasaurus Games

V Roller Coaster Rush se pokusíte postavit tu nejlepší atrakci

20. 2. 2023 12:16 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Stavba zábavního parku je kratochvílí, která dokáže rozhodně vtáhnout nejednoho manažera ve světě stolní i digitální zábavy. Za zmínku v této souvislosti stojí, že začátkem roku u nás vydavatelství Rexhry vydalo Lumpark (v orig. Unfair), který v sobě kombinoval právě takovou výstavbu se škodícími mechanikami. Pokud ale zrovna takový zážitek není vaším šálkem kávy, tak vás možná v dubnu osloví Roller Coaster Rush.

Nicméně v tomto kousku nebudete budovat rovnou celý zábavní park, nýbrž jeho nejlepší horskou dráhu. A to doslova. Takže vám k duhu přijdou nejen schopnosti plánovací, ale také nějaká ta zručnost. Na samotném začátku hry totiž navrhnete model horské dráhy za pomoci plánů, které máte zrovna k dispozici. V průběhu hry se poté tento návrh skutečně pokusíte postavit. K tomu využijete dílky dráhy, které ale nejdříve musíte vyhrát v aukci.

Jakmile svůj potřebný dílek v aukci nezískáte, musíte ho ze svých plánů vyřadit. Pokud ale naopak vyhrajete dílek někoho jiného, můžete ho zase do svých plánů zahrnout, čímž dost možná ve výsledku získáte lepší dráhu, než jakou jste měli vymyšlenou na začátku. Během hraní navíc máte možnost svůj model a jeho funkčnost předvést investorům a tím získat dodatečné peníze potřebné na aukce. Tím pravým testem je ale až samotné spuštění dráhy pro veřejnost. Na konci hry proto po ní pošlete kovou kuličku a vítězné body získáte podle toho, jak daleko se po dráze dokutálí. Podrobnější průběh zjistíte v pravidlech na kartě hry.

O kvality hry pravděpodobně nebude nouze, protože se o její návrh postaral Scott Almes, tedy tvůrce her ze série „Malé velké“ a titulů jako Trůn a jeho pokračování. Deskovka Roller Coaster Rush je určená pro 2 až 4 hráče, kteří se u ní budou v rámci jednoho sezení bavit zhruba 30 minut. Hra bude do prodeje vypuštěná 16. dubna s doporučenou cenovkou 900 korun.

Nejnovější články