V Pirate Tales sázíte na ostatní kapitány, zda úspěšně dokončí svou kostkovou výpravu
Novinka zdroj: Skellig Games

V Pirate Tales sázíte na ostatní kapitány, zda úspěšně dokončí svou kostkovou výpravu

9. 1. 2024 15:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Máte rádi piráty, kostky, karty, napětí, vzrušení a trochu toho gamblingu. Pak se můžete okamžitě začít těšit na deskovku Pirate Tales od německého studia Skellig Games, kterou časem přinese vydavatelství Rexhry v češtině.

V této hře pro 2 až 4 hráče na maximálně hodinku se z vás stanou kapitáni lodí, kteří jeden po druhém vyrážejí na čím dál náročnější výpravy. Čím dál v mořích jste, tím více musíte překonat výzev, které se většinou točí kolem házení kostek.

V krabici je rovných 70 kostek od bílých přes červené až po černé s různou pravděpodobností padnutí úspěchu, které potřebujete k pokoření výzev. Kostky ale můžete kombinovat s kartami dobrodružství, které vám jednoduše mohou dát další úspěchy, případně vám dovolí přehodit kostku, přidat si další kostku, dobrat si novou kartu a tak podobně.

To by samo o sobě bylo málo. Aby ostatní hráči jen znuděně nekoukali, jak mrskáte kostkami a vynášíte na stůl jednu kartu za druhou, mohou na vás ve vašem tahu sázet, tedy na to, zda svou výpravu úspěšně dokončíte, nebo potupně pohoříte. Když jim sázka vyjde, vydělají na tom a o výdělek v podobě dublonů a drahokamů tu jde především. Úspěšná výprava je samozřejmě mnohem lukrativnější než sázka, ale pozor, abyste se cestou i s celým pokladem nepotopili...

Pirate Tales zní na první dobrou tak akorát oddechově a zábavně, z oficiálních obrázků vypadá i k světu (ilustrace zajistil Roman Kucharski, který je podepsaný třeba pod hrami San Francsico, Settlers: Vládcové severu či Draftosaurus). Tak snad bude tenhle pirátský zážitek stát opravdu za to.

Nejnovější články