Pirates of Maracaibo navážou na karibskou plavbu Alexandera Pfistera

25. 8. 2023 13:12 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Alexander Pfister má slabost pro piráty, Karibik a plavby na rozbouřených vodách. Proto jeho jméno můžete znát ve spojení s hrami Port Royal a Maracaibo, ve kterých tyto své vášně spojuje. Zjevně mu to ale ještě nestačí, proto na druhou zmíněnou hru letos naváže novinkou Pirates of Maracaibo.

Jedná se o zcela samostatnou hru, na které mu tentokrát vypomohou méně zkušení Ralph Bienert a Ryan Hendrickson. Znamená to, že je zasazená do stejného světa jako je Maracaibo, nabízí podobný průběh či akce, ale současně přinese přívětivější pravidla i pozměněný vizuál. Proto se jedná o titul, jehož DNA fanoušci okamžitě poznají, ale zároveň se do něj mohou pustit i naprostí nováčci.

Jedna partie se skládá celkově ze tří kol, které reprezentují plavbu v karibském moři. Během ní prozkoumáte místní vlny i pevniny, čímž získáváte poklady a bohatství, které musíte následně ukrýt někde v bezpečí, abyste se mohli stát tím nejznámějším a nejbohatším pirátem. To ale přirozeně nepůjde bez posádky, kterou si budete postupně najímat, stejně jako bez bojů, které vás občas čekají.

Celou hru pohání karty, které jsou doplněné o kostky sloužících pro správu zdrojů. Tvůrci si současně připravili zcela nový sólový režim. Jinak ale stále platí, že se do hraní mohou pustit až čtyři hráči. A i když hra stojí sama o sobě, její prvky můžete zakomponovat do předchozího Maracaibo.

Pirates of Maracaibo si zájemci budou moci vyzvednout během letošního Essenu. Po jeho skončení zamíří do běžného prodeje, kde se cenovka bude pohybovat kolem 1 450 korun.

Nejnovější články