V nových dílech série Moje první dobrodružství objevíte Atlantidu a vydáte se na dobrodružství ve stylu nového animáku
Novinka zdroj: Tlama Games

V nových dílech série Moje první dobrodružství objevíte Atlantidu a vydáte se na dobrodružství ve stylu nového animáku

15. 5. 2023 8:41 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Není tomu dlouho, co vydavatelství Tlama Games na náš trh uvedlo první dva díly gamebookové série Moje první dobrodružství. Tyto interaktivní knihy jsou zaměřené především na menší publikum (od 4 let), které v něm může zažít svou vůbec první interaktivní výpravu. Jmenovitě tak byly vydané tituly Dobrodružství na draka a Výprava do Okrového kraje, které dle nového oznámení letos doplní dvojice další.

Možná jste se svými ratolestmi v nedávné době vyrazili do kina na film Myška Pattie: Na vlnách dobrodružství. Tento francouzský animovaný film je díky svému tempu a přímočarosti příběhu vhodnou rodinnou zábavou, kterou si navíc do sytosti užijí i příznivci stařičkého Souboje Titánů a řecké mytologie celkově. Když vám to ale nebude stačit, budete se moct s místními hrdiny vydat na vlny dobrodružství i v doprovodném gamebooku.

Jeho kompletní jméno je sice poněkud neotesané – Moje první dobrodružství: Na vlnách dobrodružství – Velkolepé Divadlo!, ale vynahradit by to měl tím, že se jedná o volné pokračování filmu. Podíváte se v něm do divadla, po kterém vždy prahnul kocour Sam, kdy se v jeho kůži, kůži Chickose nebo Pattie stanete součástí představení pojednávajícím o putování Jásona za jeho ztracenou přilbou. Tradičně pak bude záležet na jednotlivých volbách, jak se vyprávění vyvine.

A kolem vody se točí i druhý kousek – Moje první dobrodružství: Objevení Atlantidy. Asi je zbytečné uvádět, co v něm budete dělat, jelikož jeho pojmenování je všeříkající. Na průzkum mořských hlubin a hledání bájného města lze vyvést jednu ze tří dostupných ponorek, kdy každá skrývá alternativní možnosti přáběhu.

Vydání obou kusů je aktuálně mířené na září 2023. Když budete dostatečně rychlí, můžete si je u vydavatele objednat za sníženou cenu 349 korun za kus. Doporučená cena je oproti starším bratříčkům lehce vyšší, jelikož je stanovená na 429 korun.

Nejnovější články