Tlama Games s gamebooky Moje první dobrodružství zabaví ty nejmenší, aby se odrostlejší publikum mohlo věnovat hře Terracotta Army
Novinka zdroj: BoardGameGeek

Tlama Games s gamebooky Moje první dobrodružství zabaví ty nejmenší, aby se odrostlejší publikum mohlo věnovat hře Terracotta Army

11. 11. 2022 10:49 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

V posledních dnech čeští vydavatelé naskladňují opravdu velké porce her a tato smršť ještě zdaleka nekončí, když svou troškou do pléna přispívá i Tlama Games. Toto vydavatelství nově naskladnilo dva velice příjemné dětské gamebooky a jednu očekávanou novinku.

Dobrodružství na draka a Výprava do Okrového kraje

Tituly Dobrodružství na draka a Výpravy do Okrového kraje spadají do série knih pro děti jménem Moje první dobrodružství, kdy právě od tohoto názvu se odvíjí jejich zaměření. Jedná se totiž o interaktivní knihy, které jsou vhodné pro čtenáře od 4 let, což se odráží i na jejich roztomilém vizuálu. Nicméně to neznamená, že by si knihy nemohli užít i odrostlejší jedinci. Vždyť ne nadarmo se říká, že všichni máme v sobě své vnitřní dítě...

Dobrodružství na draka umožní prožít pohádkový příběh o tom, jak se vydáte do světa, abyste si našli a ochočili svého vlastního draka. Nicméně konec rozhodně není daný a bude záležet na tom, jaké volby během putování uděláte. Ve Výpravě do Okrového kraje vás zase cesta provede širým údolím, v němž se pokusíte odhalit příčinu velkého sucha, které snad s trochou štěstí a umu zvrátíte.

Moje první dobrodružství 1 zdroj: Tlama Games

V obou případech platí, že vaše rozhodnutí budou postupně utvářet unikátní příběh na prostoru 56 celobarevných laminovaných stránkách. Kromě toho vždy můžete hrát za jednu ze tří postav, což celkově přispívá k variabilitě a míře znovuhratelnosti. Příjemným bonusem navíc je, že ke hraní nepotřebujete papír, tužku ani kostky, jelikož se vše odehrává přímo v knize, kde využijete třeba zabudovaná otočná kolečka. Jednoduše ideální vstup do světa interaktivních knižních příběhů, nyní navíc v češtině. Cenovka je nastavená na 369 korun.

Terracotta Army

Jestli ale vyhledáváte nějaké trochu komplikovanější hry, můžete sáhnout po jednom z nejočekávanějších titulů letošního Essenu – Terracotta Army, doplněného o česká pravidla (samotná hra je jazykově nezávislá). Ten vám nabídne zhruba dvouhodinový zážitek pro až čtyři hráče kombinující prvky worker placementu a rondelu.

Jak jste asi z názvu vydedukovali, titul si hraje s čínskou historií. Je zasazený do doby, v níž umřel oblíbený císař Čchin Š´-chuang. A aby měl ve svém posmrtném životě klid, je potřeba dát dohromady obrovskou armádu soch věrných válečníků, kteří ho budou strážit v jeho hrobce. Hráči se proto převtělí do role jednoho z vyvolených sochařů, kteří se o tento úkol mají postarat.

Terracotta Army 8 zdroj: Tlama Games

Budete sbírat suroviny, zlepšovat schopnosti řemeslníků, ale vhod samozřejmě přijde i přízeň císařových rádců. Armádu budete budovat společně s ostatními hráči, avšak tím nejlepším sochařem se může stát jenom jeden. A to ten, kdo během pěti kol nastřádá největší počet vítězných bodů, které v kolech generují vybrané suroviny a určité typy soch. Samotné sochy ve hře naštěstí nechybí a jsou zastoupené 50 detailními figurkami.

O kvality by pak rozhodně nemělo být nouze, jelikož titul pochází od Adama Kwapińskiho, autora výborných her Nemesis či Lords of Hellas, kterého doplnil Przemysław Fornal, který má ve svém portfoliu spoluautorství na hře Flora. Celý zážitek je navíc doplněný i o sólový režim, o nějž se postaral zkušený a neodmyslitelný Dávid Turczi. Titul si můžete pořídit za 1 529 korun.

Nejnovější články