V novém rozšíření pro Osadníky z Katanu si zahrajete fotbal
Novinka zdroj: Kosmos

V novém rozšíření pro Osadníky z Katanu si zahrajete fotbal

17. 3. 2023 14:39 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Osadníci z Katanu jsou na světa už téměř 30 let, kdy jejich popularita rozhodně ani trochu nepomíjí. Značka se navíc postupně rozrostla do obřích rozměrů, takže se v ní skrývá hromada různých rozšíření, spin-offů a alternativních verzí. Některé jsou zábavné a kvalitní, některé o něco méně. A pak tu je nově oznámené rozšíření Soccer Fever.

Jestli ovládáte angličtinu, asi jste pochopili, že na ostrov Katan s ním dorazí fotbal. Ano, fotbal. Jak se na tento ostrov dostal? A proč ho lidé zde milují? To se aktuálně neví. Ale jasné je, že tímto rozšířením chce společnost Kosmos udělat radost všem fanouškům tohoto giganticky oblíbeného sportu a mezitím si zase o něco více namastit kapsu.

Hráči tak zakusí sérii fotbalových zápasů, jež se budou konat na různých místech ostrova. Pokaždé, když někdo postaví osadu či město, bude to s tímto rozšířením doprovázet i fotbalový mač, ve kterém se za pomoci cvrnkání pokusíte vstřelit gól. Ten, kdo bude mít na konci zápasu nejvíce vstřelených gólů, získá dodatečné bonusy, jež je možné využít ve zbytku hry.

Tyto zápasy se budou uskutečňovat v rámci pomyslné ligy, v jejímž žebříčku budete šplhat po jednotlivých vítězství. Na základě umístění v této lize pak daný hráč dostane bonusový obnos vítězných bodů, které mu mohou dopomoci k celkovému vítězství.

Jedná se skutečně o docela svérázné rozšíření, které v komunitě už nyní zanechává spíše hořkou pachuť. Fanoušci to jasně začínají dávat najevo i v recenzích na BoardGameGeeku. Otázkou je, jestli by to dopadlo podobně, i kdyby šlo třeba o hokej. Diskutujme!

Pravdou ovšem je, že cenovka nebyla nastavená nekřesťansky vysoko. Tvůrci za Catan: Soccer Fever Scenario chtějí docela střídmých 450 korun. Vydání je chystáné na červen tohoto roku, což se trefuje do období, kdy proběhne finále Ligy mistrů UEFA.

Nejnovější články