V minimalistické hře One Roll Quest jednou hodíte kostkou a… to je vše!
Novinka zdroj: Steve Jackson Games

V minimalistické hře One Roll Quest jednou hodíte kostkou a… to je vše!

28. 3. 2024 16:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Studio Steve Jackson Games v čele se samotným Stevem Jacksonem v roce 2021 vydalo docela podivnou hru nazvanou jednoduše One Roll Quest. Tato malinká krabička za 140 korun obsahovala pytlíček, pár karet a jednu kostku.

A o co šlo herně? Přesně, jak název napovídá, hodíte touto jednou kostkou a… je konec. No dobře, kostka je průhledná a má v sobě uzamčených dalších pět kostek, takže jedním hodem vlastně získáte šest hodnot, které se odrazí na vlastnostech vaší postavy.

Ke hře může usednout od dvou do pěti hráčů a jedna partie trvá pouhých pět minut. Víc než o deskovku se jedná o RPG, jelikož si zbytek zábavy/hry musíte dotvořit sami z vlastní fantazie. Ale je tu i jiná možnost – rozšíření One Roll: Chronicles.

Stojí 210 korun a je to vlastně 24stránková příručka, která obsahuje scénáře propojené do jedné kampaně, kdy se vaše postava už i nějak vyvíjí a zní to o něco víc jako hra. A proč o tom píšeme teď?

Protože studio vydalo druhou edici v jiné krabičce, která se prodává za v přepočtu 470 korun. Obsahuje jak základní hru One Roll Quest, tak i kampaňové rozšíření One Roll: Chronicles, a navíc přihazuje ještě tři pohlednice.

Tvůrce si je vědom, o jak malou a jednoduchou hru jde, a proto ji doporučuje zejména na ukrácení času před hrou, která vám má ukrátit čas před hlavní hrou večera.

Nejnovější články