V létě se pokusíte pořídit snímek divokého zvířete (a yettiho) v unikátní hře Bezva fotka
Novinka zdroj: Matagot

V létě se pokusíte pořídit snímek divokého zvířete (a yettiho) v unikátní hře Bezva fotka

16. 2. 2023 11:17 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Kdyby vám náhodou nestačily dětské hry, které byly v nedávné době uvedené na trh, případně oznámené (třeba Slon přes palubu), tak Mindok aktuálně představuje českou verzi hry Perfect Shot od Romaina Caterdjiana (Kavárna příšer či Dive). Ta v překladu ponese název Bezva fotka a už z něho je víceméně jasné, o co v ní půjde.

Malí i velcí fotografové, minimálně v počtu dvou a maximálně čtyř, se pokusí získat fotky zvířat v jejich přirozeném domovském prostředí. Jednotlivé kartičky krajinek s vyříznutým objektivem jsou pokládané na sebe do sloupce tak, aby se v objektivu v ideálním případě objevilo nějaké zvířátko na kartičce níže. Pokud se vám takto podaří zvíře zachytit, dostanete jeho žetonek.

Tyto žetony posléze vkládáte do svého alba, za což následně získáváte vítězné body. Nicméně každé takové album má navíc svůj specifický bonusový cíl, jehož splněním dostanete dodatečný obnos bodů. Takovým cílem může být třeba zaplnění alba zvířátky, která byla zachycená v předem daném prostředí.

Nejlepší ale je, když se vám do objektivu vejde celé zvíře. V takovém případě se totiž jedná o „bezva fotku“. Pokud ale budete chtít zvěčnit třeba Yettiho, musíte to udělat nadvakrát, protože ten raubíř stále uniká i těm nejlepším fotografům. Na Facebooku Mindoku můžete v představovacím videu vidět celou hru v běhu a udělat si o ní tak ještě lepší „obrázek“.

V souhrnu je tedy Bezva fotka velice svižnou a jednoduchou hru (partie zabere nějakých 20 minut), do které hravě proniknou i ti nejmenší hráči. Zároveň docela zajímavě pracuje se samotnými komponenty. Uvedení na český trh lze očekávat někdy v létě.

Nejnovější články