V kooperačce Weirdwood Manor bráníte titulní sídlo, které se neustále mění
Novinka zdroj: Greyridge Games

V kooperačce Weirdwood Manor bráníte titulní sídlo, které se neustále mění

5. 5. 2023 8:51 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Nově založené studio Greyridge Games se momentálně snaží do světa přinést svou prvotinu Weirdwood Manor s pomocí crowdfundingu na Kickstarteru. Deskovku navrhl Mike Cassie, který má dlouholeté zkušenosti v oblasti architektury a digitálních platforem, ale od roku 2016 také designuje stolní hry, kdy jeho prvotinou bylo explorační Amazon Peril.

Jeho druhý projekt je ovšem o poznání rozlehlejší a celkově opulentnější. V základu se jedná o kooperaci 1 až 5 hráčů, kteří se pokouší ubránit titulní sídlo, které se neustále mění. Během každé partie na něj bude útočit jeden ze tří různorodých zlosynů a jeho pohůnků v podobě mechanických vrubounů posvátných (možná znáte pod označením skarabeus).

Na poli dvou hodin proto vypukne velká bitva, která v každém sezení bude výrazně odlišná. Ke hraní je možné vytáhnout celkově šest různých hlavních hrdinů s unikátními schopnostmi, kteří se stejně jako jednotliví záporáci starají o variabilitu. O ní se také stará modulární herní plán, který je v každém sezení trochu odlišný, ba dokonce se může měnit i během partie.

zdroj: Greyridge Games

Ovšem hlavní součástí zážitku je čas. Musíte chytře plánovat své akce, abyste monstrum zvládli porazit během 12 herních dnů. Hra nabídne i velkou variabilitu obtížnosti, aby vás hraní bavilo a stále nabízelo výzvu. Kromě akcí ještě budete sbírat suroviny, vytvářet nové bojové kostky, získávat společníky, využívat unikátních schopností a samozřejmě bojovat. Podrobný průběh je možné prozkoumat v pravidlech na kartě hry.

Weirdwood Manor se každopádně v rámci kampaně dost daří. Celkově se povedlo zatím vybrat téměř 5,5 milionů korun, zatímco původně tvůrci vyžadovali 390 tisíc. I proto se již odemklo hned několik bonusových cílů, které zkrášlí jednotlivé edice.

Když už jsou nakousnuté edice, tak standardní vás vyjde na zhruba 1 300 korun a obsahuje základní verzi hry s běžnými komponenty, vaše jméno zvěčněné v pravidlech a exkluzivní kickstarterové malé rozšíření, které do hry přinese questy. Dražší deluxe edice vylepšuje žetony na dřevěné a hlavní postavy budou mít místo kartonových postav akrylové.

Z pohledu dopravy se tentokrát bavíme o zhruba 360 korunách, ale postarat se ještě musíte o VAT. Když vše půjde podle plánu, tak produkce hry bude dokončená někdy v říjnu tohoto roku a první zájemci hru na svém stole rozprostřou někdy v dubnu toho příštího. Do konce kampaně sice zbývá už jen několik posledních dní, ale před koupením si Weirdwood Manor můžete vyzkoušet v Tabletop Simulatoru.

Nejnovější články