V kooperačce Hrdinové hlubokého hvozdu vás čeká výprava do magického lesního království
Novinka zdroj: BoardGameGeek

V kooperačce Hrdinové hlubokého hvozdu vás čeká výprava do magického lesního království

29. 5. 2023 8:43 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Minulý týden si vydavatelství Tlama Games dalo od nedělního/pondělního představování chystaných her pauzu. Sedm dní ale uběhlo jako voda a tentokrát o žádnou deskoherní novinku z této stáje ochuzeni nebudete, protože společnost oznámila lokalizovanou verzi Explorers of the Woodlands, která vyjde pod krásným názvem Hrdinového hlubokého hvozdu.

Hra původně vyšla v minulém roce a jedná se o všeobecně velice chválený projekt francouzského návrháře a zakladatele studia From the WoodsGeoffreyho Wooda. Ten z pohledu designu měl zatím zkušenost akorát s rozšířením Underground pro Děsnej krvák, ale to nepřekáželo tomu, aby jeho studiová prvotina přinesla více než příjemný zážitek.

Stačí jediný pohled na vizuálně lákavou krabici a zjistíte, že jde o rodinnou hru, do které se pustí 1 až 4 hráči. Ti se v duchu spolupráce a za pomoci kostek vypraví na průzkum magického lesního království. Samotné hraní se odehrává během dvou fází. V první prozkoumáváte, čímž přidáváte nové herní destičky a postupujete hlouběji do lesa, ve kterém se skrývají jeskyně i nepřátelé.

zdroj: Tlama Games

Ve fázi dobrodružství zase ovládáte své hrdiny hodem 4 kostek. Podle toho, co vám padne, se zpřístupní různé možnosti, jako je pohyb, speciální akce nebo různé jedinečné schopnosti. Kromě toho samozřejmě dojde na souboje s příšerami, ze kterých získáte vybavení, jež vám ve snahách pomůže. Na konci každého průzkumu vás navíc čeká boss.

Pohledem samotného hraní je možné se pustit do dvou režimů. Buď se vyprávíte na jednorázové dobrodružství, nebo se ponoříte do příběhové kampaně, která je složená z pěti kapitol, kde každá má svůj cíl a speciální pravidla.

Vydavatelství TLAMA games chce lokalizovanou verzi uvést na trh v srpnu letošního roku. Cena je 829 korun, ale když budete dostatečně rychlí, je možné vychytat příjemnou předobjednávkovou slevu. Kdybyste při čekání měli dlouho chvíli, už nyní si můžete prostudovat přeložená pravidla na kartě hry.

Nejnovější články