V dalším rozšíření Rootu by se mohly objevit žáby a netopýři

17. 1. 2024 14:20 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Fantastická deskovka Root je natolik populární, že pro ni vznikají rozšíření jak na běžícím páse, která jsou navíc díky vydavatelství Fox in the Box počeštěná. A původní vydavatel Leder Games nezpomaluje a už snová plány na další krabičky plné vzrušujícího obsahu.

V tuto chvíli ještě nevíme, o čem přesně bude další velké rozšíření, protože ani ve studiu si to ještě pořádně nevyjasnili. Nicméně zakladatel studia Patrick Leder se v nedávném živém streamu nechal slyšet, že by sám byl rád, kdyby konečně nadešla chvíle žab a netopýrů.

Není to poprvé, co Patrick Leder hovoří o těchto zvířatech, když už loni v dubnu prozradil, že má rozpracované netopýry. Nicméně musel přiznat, že se opravdu hodně snaží nekecat vývojáři hry Colemu Wehrleovi do jeho práce, proto čistě za sebe tyto protagonisty pro další rozšíření pouze navrhuje (nakonec má prý tvorbu nového rozšíření na starosti Joshua Yearsley).

Zajímavé je, že jak žáby, tak netopýři ve světě hry už existují díky stolnímu RPG z roku 2021, a dokonce si s nimi můžete zahrát i normální Root v Tabletop Simulatoru díky fanoušky vytvořenému rozšíření. Zatím ale tedy není potvrzené, zda žáby a netopýři skutečně budou příštím rozšířením.

Ostatně v příštím rozšíření mohou být podle studia jak dvě frakce s novou mapou, tak klidně tři frakce. Tvůrci zkrátka stále mají spoustu nápadů a musíme se nechat překvapit, s čím nakonec přijdou.

Nejnovější články