Blíží se třetí vlna šesti rozšíření pro Root – nové frakce, pomocníci, dominanty a další

9. 10. 2023 10:58 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Vydavatelství Fox in the Box po dvou letech přináší nový obsah pro vynikající asymetrickou deskovku Root. V rámci již třetí vlny dodatečného obsahu vyjde rovnou šest rozšíření v čele s největší krabicí nazvanou Rozšíření Plenitelů.

Tato expanze kráčí ve stopách předešlých dvou rozšíření Říčního lidu a Podzemní říše, tedy přidává další dvě hratelné frakce – Vůdce zástupů, kde těmi zástupy jsou myšlená hejna krys zaplavující kraj, a Ochránce ve zbroji, tedy řád vyhnaných rytířů pátrající po relikviích.

Rozšíření Plenitelů rovněž přichází s takzvanými Pomocníky pro čtyři frakce z původní hry, kteří mají hru zatraktivnit v případě, kdy nehrajete v plném počtu hráčů. Hráči jednoduše mohou nehrající frakce dočasně využívat ve svůj prospěch.

V rámci toho rozšíření překvapivě nedostanete Pomocníky pro jeho dvě frakce, ale najdete je v druhé krabičce Pomocníci Plenitelů a Krabice na pomocníky, z jejíž názvu je snad zcela jasné, co dostanete. Další dvě rozšíření přidávají Pomocníky Říčnímu lidu a Pomocníky Podzemní říši.

Dále je tu ještě větší krabice Mechanické rozšíření 2, které přidává frakce ovládané hrou, tedy komplexnější umělou inteligenci v případě, že nehrajete v plném počtu, ale toužíte po adekvátních protivnících.

A na konec je tu ještě nejmenší krabička Dominanty, tedy čtveřice význačných míst, která rozmístíte na herní plán a přinášejí nejrůznější výhody. Všechna tato rozšíření pro Root u nás vyjdou začátkem listopadu a už teď si je můžete objednávat přímo u Fox in the Box za zvýhodněnou cenu.

Dominanty tu pořídíte za 250 korun, Pomocníky pro předchozí dvě rozšíření jsou po 420 korunách, Pomocníci nových frakcí s úložným prostorem za 600 korun, Mechanické rozšíření 2 je za 900 korun a nové frakce Plenitelů vás vyjdou na 1 100 korun. Vydavatel rovněž nabízí balíček všech rozšíření za 3 450 korun.

Nejnovější články